Mersul pe jos timp de o ora si jumatate reduce riscul de cancer la san la femei

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 24 feb 2017, 05:33

Daca mergi pe jos timpd e o ora si jumatate pe zi, elimini posibilitatea de a dezvolta cancerul la san. Si asta e valabil pentru toate grupele de varsta.

Cercetatorii americani cred ca daca te mentii active, previi riscul de a dezvolta un tesut cancerigen. Ei au comparat modul de viata a 3, 059 femei cu varste cuprinse intre 20 si 98 de ani, incluzand 1, 504 paciente diagnosticate cu cancer la san.

Fiecare femeie a fost rugata sa inregistreze cat efort fizic face pe saptamana, incluzand mersul pe jos, treburile casnice, mersul pe bicicleta sau alergatul. Si au descoperit ca cele care au efectuat de la 10 la 19 ore pe saptamana exercitii fizice au fost in procent de 30%.
Acestea au sanse mai mici sa dezvolte cancer la san.

Adultilor le este recomandat sa faca minim doua ore de exercitii fizice pe saptamana, ceea ce include activitati intense.
Lauren McCullough de la University of North Carolina, a insistat ca femiele sa faca exercitii fizice, dar nu sa mearga neaparat la sala de sport.

Activitatea fizica inseamna mersul pe jos, treburile casnice si alergatul, da rasta nu inseamna si mersul la maraton. Oamenii
de stiinta au descoperit ca exercitiile fizice inhiba dezvoltarea tumorii, reducand numarul de celule cancerigene.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.