Merz îi oferă lui Scholz căutarea în comun a unei soluții pentru imigranti!

Author: Bogdan Frațilă

Cancelarul Scholz a declarat că politica de migrație este o prioritate absolută. El a descris numărul de refugiați care sosesc ca fiind prea mare.

Sursa: PixaBay

Cancelarul Scholz a declarat că politica de migrație este o prioritate absolută. El a descris numărul de refugiați care sosesc ca fiind prea mare.

Cancelarul Scholz a declarat că politica de migrație este o prioritate absolută. El a descris numărul de refugiați care sosesc ca fiind prea mare. Liderul CDU Merz a propus acum o căutare comună de soluții- el sugerează o întâlnire pe 9 octombrie.Liderul CDU, Friedrich Merz, i-a cerut cancelarului Olaf Scholz să găsească un teren comun în ceea ce privește politica de migrație. El a sugerat o primă întâlnire imediat după alegerile de stat din Bavaria și Hesse, care vor avea loc pe 8 octombrie.

Într-un discurs rostit la conferința de stat a partidului CDU de la Magdeburg, Merz i-a propus cancelarului "să ne întâlnim în dimineața zilei de 9 octombrie, cu ministrul său de interne sau fără ministrul său de interne, pentru a căuta soluții comune pentru a rezolva rapid această problemă în Germania." După ce Scholz a anunțat un "pact pentru Germania", nu s-a întâmplat nimic, a spus el. "Dacă va fi mai mult decât o simplă cascadorie de PR, atunci chiar este timpul să ne așezăm la masă împreună", a spus Merz, referindu-se la numărul crescut de migranți.La
conferința partidului de stat CDU, ministrul președinte al landului Saxonia-Anhalt, Reiner Haseloff (CDU), s-a pronunțat, de asemenea, în favoarea unor limite mai mari pentru migrație. Pentru aceasta nu sunt necesare idei noi, a declarat Haseloff. El a declarat deja în 2015 că există o limită superioară de facto pentru integrare. Resursele sunt limitate, a spus el. "Noi ajutăm întotdeauna. Dar integrarea reușește doar într-o anumită măsură". Haseloff a spus că nu a vrut să fie nevoit să găzduiască pe cineva într-un cort.
Șeful guvernului a subliniat că acordurile europene trebuie, de asemenea, să fie puse în aplicare.

Scholz: "Lucrurile nu pot rămâne așa cum sunt".

Cancelarul german a lăsat să se înțeleagă în mai multe interviuri că și el consideră că este nevoie urgentă de acțiune. "Numărul de refugiați care încearcă să vină în Germania este prea mare în acest moment", a declarat Scholz pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

"Lucrurile nu pot rămâne așa cum sunt: mai mult de 70% dintre toți refugiații care sosesc în Germania nu au fost înregistrați înainte, deși aproape toți au fost într-o altă țară din UE." Politicianul SPD a subliniat că Germania susține protecția frontierelor externe ale Europei, continuă măsurile suplimentare de securitate la frontieră cu Austria și a convenit asupra unor controale comune cu Elveția și Republica Cehă de partea lor. Moldova și Georgia, care aspiră să intre în UE, ar fi declarate țări de origine sigure.
Guvernul polonez de la Varșovia a fost rugat să nu continue să vândă vize și să lase refugiații să treacă în Germania, a adăugat Scholz. Prin urmare, controalele la frontiera cu Polonia au fost înăsprite. Întrebat dacă numărul tot mai mare de refugiați va fi redus imediat, Scholz a răspuns: "Sperăm că acest lucru va avea un efect imediat". Ministrul federal de interne, Nancy Faeser (SPD), a anunțat că frontierele cu Polonia și Republica Cehă vor fi controlate mai atent pentru a combate traficul de migranți.
Controalele la frontiera cu Austria au fost prelungite în primăvară.
Scholz a explicat, într-un interviu acordat SWR, că este important să existe un curs clar în ceea ce privește combaterea migrației ilegale. Pentru el, acest lucru include deportarea celor care se află în țară în mod ilegal. "Acestea sunt sentințe clare și trebuie să facem politici foarte clare, precise, astfel încât să putem, de asemenea, să ne aplicăm legile. Dar acest lucru nu trebuie să ne tenteze să fim stângaci cu cuvintele", a spus Scholz în direcția liderului CDU Merz, care a provocat critici acerbe cu declarații privind vizitele stomatologice- parțial și în propriul partid. Scholz vrea să dezvolte "un sistem permanent pentru municipalități" cu statele federale la Conferința miniștrilor președinți planificată pentru luna noiembrie, după cum a declarat pentru RND. Punctul cheie este un "plafon de respirație", care ar stabili o rată fixă pentru fiecare refugiat. În ciuda disputelor din cadrul coaliției semaforizate privind înăsprirea sistemului european de azil, el a subliniat: "Guvernul federal este în deplin acord cu privire la oprirea migrației ilegale către Uniunea Europeană. Acest lucru poate fi realizat doar împreună și în solidaritate. Germania va face tot ce îi stă în putință pentru a ajuta acolo".

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Strack-Zimmermann, sceptic în privința limitei maxime

Între timp, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, candidatul de top al FDP pentru alegerile europene, s-a arătat sceptică în ceea ce privește controalele sporite la frontierele cu Polonia și Republica Cehă. Controalele selective ar trebui să rămână întotdeauna o excepție, a declarat ea pentru ziarele din Funke Mediengruppe. "Migrația ilegală trebuie să fie deja oprită la frontierele externe ale Europei". În acest context, Strack-Zimmermann a lăudat planurile pentru o reformă europeană a azilului. "Nu trebuie să neglijăm niciodată faptul că avem nevoie de o imigrație reglementată pe piața noastră de muncă, dar nu și în sistemele noastre sociale." Politiciana FDP a pledat pentru extinderea listei țărilor de origine sigure. "Aceasta include Moldova, Georgia și, de asemenea, țările din Maghreb, Maroc, Tunisia și Algeria." Strack-Zimmermann s-a opus cu vehemență apelului CDU și CSU pentru o limită superioară a migrației. "Este cineva care stă la graniță și numără? Și când se ajunge la 200.000, al două sute de mii este respins?", a spus ea.Comisarul pentru migrație al guvernului federal, Reem Alabali-Radovan, s-a pronunțat clar împotriva introducerii unei limite superioare pentru refugiați. "Astfel de discuții nu fac decât să alimenteze și mai mult starea de spirit, să dezumanizeze refugiații", a declarat politicianul SPD pentru Neue Osnabrücker Zeitung. O limită superioară este "complet absurdă și, de asemenea, ilegală". Este vorba doar de numere, a spus ea, iar destinele personale dispar în spatele lor.

Citește și: Zi liberă pentru profesori și elevi: Când vor recupera aceștia liberul legal?

Citește și: Apar noi cerințe mai drastice pentru viitorii șoferi: Permisele auto se vor obține mai greu

Citește și: Atenționare MAE de călătorie în Bulgaria: Ciruclație blocată din cauza protestelor minerilor