Mesaj RO-Alert emis de autorități pentru regiunea București-Ilfov! Sunt anunțate fenomene meteorologice extreme

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 29 sep 2024, 14:56

Mesaj Ro-Alert emis de autorități pentru regiunea București-Ilfov

Sursa: freepik

Românii ce locuiesc în zona București-Ilfov au primit un mesaj Ro-Alert pentru fenomene meteorologice extreme.

Mesajele Ro-Alert s-au auzit în jurul orei 13:40 în București și Ilfov, acolo unde autoritățile i-au anunțat pe locuitori că urmează fenomene meteorologice extreme, repetitive, inclusiv în timpul nopții. 

Mesaj Ro-Alert emis de autorități pentru regiunea București-Ilfov

Românii ce locuiesc în București și Ilfov au primit un mesaj Ro-Alert în care se anunță fenomene meteorologice extreme începând cu ora 15:00. În mesaj este specificat că fenomenele meteorologice vor fi repetitive și vor avea loc și pe parcursul acestei nopți.

Alături de acest mesaj, autoritățile au adăugat câteva sugestii pentru locuitori, astfel încât siguranța acestora să nu fie pusă în pericol.

Citește și: Cum va evolua vremea după ciclonul din weekend! Prognoza meteo pentru luna octombrie

„ATENȚIE! Începând de astăzi la ora 15.00 în regiunea București-Ilfov sunt prognozate fenomene meteorologice extreme, repetitive, inclusiv în timpul nopții. Pentru propria protecție vă recomandăm: evitați să vă adăpostiți sub sau să treceți lângă copaci, stâlpi, panouri publicitare sau alte elemente structurale care pot fi dislocate; oprirea activităților desfășurate în aer liber; închiderea ferestrelor caselor;

evitați atingerea stâlpilor/firelor electrice; să urmărească informațiile transmise de autorități; curățați șanțurile și rigolele. Accesați: www.fiipregatit.ro. ISUBIF”, arată mesajul Ro-Aler.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Raluca Podea, mărturisiri șocante despre tatăl ei, la mai bine de un an de la decesul lui. „Era pur și simplu el, după care s-a transformat în abur”

Sfaturile oferite de autorități în caz de furtună

Meteorologii au emis un cod portocaliu de ploi torențiale și abundente și intensificări ale vântului în București și Ilfov, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. În mesajul Ro-Alert trimis de autorități se află sursa oficială pentru informare în pregătirea pentru situații de urgență din România, fitipregatiti.ro, acolo unde se află sfaturi referitoare la ceea ce trebuie să facem în cazul unei furtuni puternice, alături de alte situații deosebite. 

În cazul unei furtuni puternice, autoritățile au trei sfaturi importante pe care le transmite românilor. Primul pas în aceste situații este să rămânem informați pe parcursul fenomenelor extreme ce au loc și să urmăm instrucțiunile de urgență ale autorităților. În cazul în care suntem afară și auzim tunete trebuie să intrăm în interior, deoarece suntem suficient de aproape de furtună pentru a fi loviți de fulger. 

Un alt sfat oferit de autorități este să stăm departe de copaci înalți, apă și electronice.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.