Mesaje creștine de Bobotează 2023: ”Să primim cu bucurie agheasma mare și să o păstrăm cu cinste în casele noastre”

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 05 oct 2023, 03:05

Mesaje creștine de Bobotează 2023

Sursa: Pexels.com

Mesaje creștine de Bobotează 2023. În ziua de 6 ianuarie 2023, de Bobotează, toți creștinii sunt așteptați pentru a lua agheasmă, iar acestea sunt mesajele cu care puteți să îi binecuvântați pe cei iubiți.

Mesaje creștine de Bobotează 2023. Boboteaza este sărbătorită la data de 6 ianuarie 2023 și este celebrat Botezul Domnului, sărbătoare importantă și pentru creștinii ortodocși, dar și pentru catolici, iar acestea sunt cele mai frumoase mesaje creștine pentru cei dragi.

Citește și: Ajunul Bobotezei 2023: Ce nu este bine să faci în seara zilei de 5 ianuarie? Aduce mare ghinion

Mesaje creștine de Bobotează 2023

De Bobotează se sărbătorește Botezul Domnului, iar această sărbătoare, împreună cu ziua Sfântului Ioan Botezătorul pun capăt celor 12 sărbători de iarnă, ce au început încă din Ajunul Crăciunului, la data de 24 decembrie.

Acestea sunt câteva mesaje creștine prin care să vă împărtășiți gândurile bune și urările de bine celor din viața voastră, cu ocazia Botezului Mântuitorului Iisus Hristos.

”Să primim cu bucurie agheasma mare și să o păstrăm cu cinste în casele noastre”

„Să primim cu bucurie agheasma mare şi să o păstrăm cu cinste în casele noastre. Să fiţi fericiţi, mai buni şi sănătoşi!”

„Botezul Domnului să vă aducă lumină în viață, liniște în suflet, binecuvântare în casă și armonie în familie!”

„Botezul Domnului să vă aducă pace, lumină şi ajutor, pentru a trăi viaţa ca un dar al lui Dumnezeu, cultivat prin credinţă şi fapte bune!”

Citește și: Bobotează 2023: Ce este bine să dai de pomană?. Tradiții și obiceiuri creștine pentru 6 ianuarie, de Botezul Domnului

„Botezul Domnului să vă aducă linişte, iubire şi sănătate, lumină şi bucurii, credinţă şi speranţă, înţelegere şi armonie! Să fiţi binecuvântaţi!”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Fie ca Botezul Domnului să vă aducă pace, iubire, bucurie și fericire în mijlocul familiei!”

„Fie că Botezul Domnului să va aducă pace, iubire, bucurie și fericire în mijlocul familiei.”

„Botezul Domnului să vă aducă pace şi sănătate, lumină şi ajutor, pentru a trăi viaţa că dar al lui Dumnezeu, cultivat prin credință şi fapte bune! Sărbători fericite!”

Citește și: Boboteaza 2023 sau Botezul Domnului: De ce această sărbătoare se mai numește și Epifania? Superstiții pentru 6 ianuarie

„Cu prilejul sărbătorii botezului Domnului vă doresc pace și bucurie, pace și mântuire întru mulți și fericiți ani!”

„Sfânta zi a Botezului Domnului să vă aducă lumină în viață și în suflet, armonie și pace în casă și din Cer binecuvântare sub ocrotirea Domnului Iisus Hristos”

Citește și: Mesaje de Bobotează. Urări și felicitări pentru data de 6 ianuarie, de Botezul Domnului

Obiceiuri și tradiții de Bobotează

Potrivit tradiției, fetele nemăritate își pot visa ursitul în noaptea de Bobotează dacă își leagă pe degetul inelar un fir roșu de mătase și își vor pune sub pernă o crenguță de busuioc. O altă tradiție prin care fetele să își dea seama dacă anul acesta va fi cel în care se vor mărita sau nu este dacă acestea vor cădea pe gheață, ceea ce însemnă că se vor căsători.

În această zi, bărbații se întrec înot după cruce, o activitate pe care românii au văzut-o. Preotul aruncă o cruce în apă, iar bărbații se vor arunca după ea pentru a ajunge primii ca să o aducă înapoi. Se spune că persoana ce ia crucea și o aduce înapoi va avea noroc tot restul anului.

Citește și: Bobotează 2023: Rugăciunea care se spune în această zi pentru ocrotirea familiei

Surse: dcnews.ro, digi24.ro, ziarulunirea.ro