Mesaje cu și despre postul Paștelui. Urări, felicitări și imagini frumoase

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 20 mar 2024, 16:06
 mesaje postul pastelui Foto(5)

Cuvinte pline de putere pentru a îi ajuta pe oamenii ce țin post

Sursa: Unsplash

Postul Paștelui a început la data de 18 martie 2024, iar credincioșii au eliminat alimentele de origine animală din alimentația lor, iar acestea sunt mesajele cu care să îi încurajăm în această perioadă.

Postul Paștelui este considerat cel mai aspru și lung din calendarul ortodox, iar credincioșii trebuie să elimine alimentele de origine animală pe parcursul acestuia, astfel încât să se pregătească trupește pentru Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Pe parcursul acestor 48 de zile de post, oamenii sunt încurajați să spună rugăciuni pentru a se curăța sufletește, dar și să se împace cu persoanele cărora le-au greșit. Iată cele mai frumoase mesaje pentru credincioșii care țin postul Paștelui în anul 2024.

Mesaje din partea sfinților pentru cei care țin postul Paștelui în 2024

„Dacă postul a fost necesar în Rai, cu atât mai necesar este în afara Raiului. Dacă era de folos leacul mai înainte de rană, cu atât mai de folos este după rană.” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

„Fiindcă nu am postit, am căzut din Rai. Așadar, să postim acum, ca să ne întoarcem în Rai.”

„Postul este armă împotriva oștirii demonilor.” (Sfântul Vasile cel Mare)

„Postul veștejește pofta, prin rugăciune curățește mintea și o pregătește pentru adevărata contemplare.” (Sfântul Maxim Mărturisitorul)

Citește și: Zile cu dezlegare la pește în Postul Paştelui 2024. Calendar ortodox

„Să postim? Desigur, ca să oprim pornirile trupului și să ne înmuiem inimile.” (Sfântul Simeon Noul Teolog)

„Tot binele și frumosul se săvârșește și se făptuiește prin post.” (Sfântul Grigorie Palama)

„Mare armă este postul împotriva ispitelor, după cum desfătarea de mâncări este începutul a tot păcatul.” (Sfântul Teofilact al Bulgariei)

Mare cale spre tot binele este postul cu discernământ, iar cel ce nu se îngrijește de el, smulge tot binele, arată doxologia.ro.

Felicitări și imagini de iertare pentru postul Paștelui

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

Citate despre postul Paștelui

„Cât este de ușor să ții dietă de dragul siluetei! Și cât de greu este să ții post miercurea și vinerea pentru că așa indică Biserica noastră!”

„Postul, dacă nu este făcut cu dreaptă socoteală ca să fie într-adevăr de folos, neunit cu bunătatea inimii, cu paza gurii, cu abținerea de a osândi pe altul – lucru foarte vinovat înaintea lui Dumnezeu – nu folosește, ba chiar vatămă.

Poți să te usuci și să mori de foame, dar dacă ai răutate împotriva aproapelui tău și-l vorbești de rău când el nu e de față, zadarnic îți este postul.”

„Ascultare, post și rugăciune – cărările ce duc spre adevărata libertate: prin ele izgonesc de la mine toate nevoile prisoselnice și fără de folos, pun zăbala voinței celei spre deșertăciune și trufie aplecate și o biciuiesc prin ascultare.”

„Pentru cei ce se nevoiesc să-şi păzească curăţia lor sufletească şi trupească, gândurile curate au mai mare putere duhovnicească decât toată asceza, postul, privegherea etc.”

„Războiul trupesc firesc se retrage cu postul, privegherea, rugăciunea, dar numai atunci când nu există mândrie.”

„Rugăciunea nu-i un lucru greu. Este o lucrare interioară, o puternică concentrare a sufletului. Rugăciunea are nevoie, în același timp, de post și de priveghere. Postul slăbește patimile, iar privegherea le omoară. Rugăciunea îi dă aripi omului, îl face să urce spre ceruri și-i daruiește harisme dumnezeiești.”

„Nu contează ce fel de ascultare împlineşti, ci felul cum o împlineşti. Orice ascultare trebuie împlinită cu smerenie, răbdare şi rugăciune. Ascultarea este mai mare decât postul şi rugăciunea.”

„Ce este postul? Postul nu stă atât în înfrânarea de la mâncare, cât în înfrânarea de la gânduri necurate- să postim de gânduri!”

„Istovește-ți trupul cu postul și cu privegherea, și vei alunga gândul chinuitor al iubirii de plăceri.”

Am intrat în postul Paștelui pe 18 martie 2024

Postul Paștelui a început la data de 18 martie 2024, zi în care credincioșii au renunțat la consumul alimentelor de origine animală, mai exact la carne, lapte, ouă, unt, iaurt, brânză, dar și la preparatele ce le pot conține. Anul acesta Postul Paștelui are o durată de 48 de zile, de la data de 18 martie 2024 până la data de 5 mai 2024, când se prăznuiește Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Tradiția specifică un mod aparte de a ține post pe parcursul celor 48 de zile, mai exact în primele două zile ale Postului Paștelui, credincioșii sunt încurajați să țină post complet, iar în cazul în care credincioșii nu sunt pregătiți pentru acest lucru, atunci pot ține post până spre seară, când se poate mânca puţină pâine şi bea apă. În restul postului, oamenii sunt încurajați să mănânce o singură dată pe zi, seara, de luni până vineri, în timp ce sâmbăta și duminica pot mânca de două ori pe zi, legume fierte cu untdelemn şi puţin vin.

În ziua de miercuri din Săptămâna Patimilor, credincioșii țin post până seara, după oficierea Liturghiei Darurilor, moment în care pot consuma pâine şi legume fierte fără ulei, potrivit alba24.ro.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.