Mesaje de Sf. Irina 2023: Urări și felicitări cu ”La mulți ani” pentru cei care poartă acest nume

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 04 feb 2024, 04:05

Urări și felicitări pentru cei care poartă numele Sfintei Irina.

Sursa: pixabay.com

Pe data de 5 mai creștinii ortodocși o sărbătoresc pe Sfânta Irina.

Pe 5 mai, trimite-le un mesaj creștin celor dragi, care poarte numele Sfintei Irina.

Cine a fost Sfânta Irina?

Sfânta Irina este cinstită pe 5 mai. Irina a fost singura fiică a lui Liciniu, rege în cetatea Maghedon. Sfânta Muceniță Irina s-a născut păgână, iar numele ei a fost la început Penelope. Când a împlinit șase ani, tatăl ei a zidit pentru ea, dincolo de cetate, un turn cu multe camere.

A fost închisă în acest turn, împreună cu 13 fecioare, o învățătoare cu numele Caria și cu Apelian, un bătrân înțelept.

Citește și: Mesaje de Sf. Constantin și Elena 2023: La mulți ani! Urări și felicitări pentru sărbătoriții zilei

Într-o noapte, în timp ce dormea, i-a apărut în vis îngerul lui Dumnezeu care i-a spus: Penelope, de-acum nu te vei mai numi așa, ci Irina ("pace"), și vei fi multora scăpare și adăpostire și prin tine se vor mântui multe suflete, iar numele tău va fi mare în toată lumea”.

Trecerea sa la creștinism l-a înfuriat pe tatăl ei, motiv pentru care a dorit să o supună la diferite torturi. A fost supusă la multe chinuri în vremea a patru împărați.

În cele din urmă, Sfânta Muceniță Irina s-a întins într-un sicriu și i-a poruncit lui Apelian să-l închidă. După patru zile, când au deschis sicriul, au văzut că trupul Irinei nu mai era în el. 

Mesaje de Sfânta Irina: La mulți ani!

Pe 5 mai toți românii o prăznuiesc pe Sfânta Mare Muceniță Irina. Trimite-i persoanei dragi un mesaj de ziua Sfintei Irina. Iată o serie de mesaje pe care le poți trimite în această zi Sfântă.

La mulţi ani, Irina! Ceea ce îţi dorești să ți se îndeplinească şi să fii iubită!

La mulţi ani! Aşa cum soarele luminează pentru toată omenirea aşa şi tu ne luminezi nouă viața.

Fie-vă viața senină ca răsăritul de soare, iar sufletul, mereu curat şi tânăr ca roua de pe flori. O zi de neuitat care să țină o viaţă.

Mă bucur că exiști în viața mea şi mă bucur că Sfânta Irina, al cărei nume îl porți, mi te-a dăruit.

Dragă Irina, îţi doresc o zi onomastică nemaipomenită şi să fii din ce în ce mai mult iubită.

La mulţi ani!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

La mulţi ani, fericire, împăcare sufletească, flori, iubire, sănătatea să te pălească, prietenii să nu te uite şi să ai bucurii multe!

Dacă toată lumea îţi dorește ca această zi să fie una minunată, eu îţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări şi să îţi umple sufletul de voie bună.

La mulţi ani!

Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii. La mulți ani fericiți.

Fiecare rază de soare care ajunge la tine să-ţi aducă succes, fericire şi prosperitate! La mulţi ani!

Citește și: Rugăciune pentru Înălțarea Domnului: Aduce noroc și sănătate în familie

Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină și sănătate. La mulți ani!

Să ai puterea să faci lumea mai bună și să-i faci fericiți pe toți din jurul tău cu bunătatea, dragostea și frumusețea sufletului tău! La mulți ani!

De ziua numelui tău îți doresc să ai parte de succes, împliniri și sănătate. Sfânta Irina, al cărei nume îl porți, să te ocrotească și să te călăuzească în viață. La mulți ani!

La mulți ani și fie că Sfânta Irina să te călăuzească mereu! 

Să fii mereu tânăr și cu același spirit vesel. Viața să-ți ofere clipe minunate și bucurii. La mulți ani fericiți. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Irina cât mai frumoasă! Fie ca Dumnezeu să decoreze fiecare rază de soare care ajunge la tine cu succes, fericire şi prosperitate. La mulţi ani!

Sursă: libertatea.ro