Mesaje de Sfânta Ana 2024. Cui spunem La Mulți Ani pe 9 septembrie? Cele mai frumoase urări

Autor: Bianca Vidoi
Mesaje de Sfânta Ana Foto(6)

Mesaje de Sfânta Ana 2024

Sursa: Unsplash

La o zi după Nașterea Maicii Domnului, la data de 9 septembrie 2024, se pomenesc părinții acesteia, Sfinții Ioachim și Ana.

Sfinții Ioachim și Ana se prăznuiesc la data de 9 septembrie 2024, iar în calendarul creștin ortodox acestă sărbătoare este trecută alături de o cruce neagră. Cu această ocazie le spunem „La mulți ani!” românilor ce poartă numele Sfintei Ana, dar și alte derivate ale acestuia. 

Cele mai frumoase mesaje și urări de Sfânta Ana 2024

Ana, azi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fi mereu așa, blândă, bună și drăguță cu toți cei din jurul tău.

Ești o prietenă de nădejde și un adevărat om. La Mulți Ani din tot sufletul!

Azi e ziua ta, ziua numelui tău, un nume frumos și simplu. Să fi cuminte și să asculți de prietenii tăi pentru că noi îți dorim numai bine, fericire și să ai parte de toată fericirea din lume.

Azi, de ziua numelui, îți urez și eu să fii iubită și să ai parte de tot ce îți dorești.

La mulți ani! „Ca o lumină caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viața mea și mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând și mai înțelegător. Mulțumesc că ai grijă de mine!

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite!

Citește și: Rugăciune grabnic ajutătoare către Sfânta Ana. Trebuie să o rostească toate femeile care își doresc să devină mame

Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îți doresc multă sănătate, fericire și tot binele din lume și să ai parte numai de zile senine și însorite!

Chiar dacă ai nume de Sfântă știu că diseară o să ne dai de băut, o să ne cinstești și o să ne primești cu masa plină. Sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

De Sfânta Ana, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare.

La mulţi ani!

De ziua numelui tău fie ca cele mai frumoase dorinţe să devină realitate. La mulţi ani!

Dragă Ana, îngerii să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze drumul în viața! La mulți ani, Ana scumpă!

Imagini și felicitări pentru sărbătoriți 

Nume care se sărbătoresc, pe 9 septembrie, de Sfânta Ana

Sfânta Ana este pomenită anual la data de 9 septembrie, împreună cu tatăl Fecioarei Maria, Sfântul Ioachim. În această zi de sărbătoare sunt sărbătoriți toți românii ce îi poartă numele Sfintei Ana, dar și diferite derivate ale acestuia. Numele Ana este de origine evreiască, iar acesta poate semnifica „Iahve a avut milă“ sau „Iahve s-a îndurat“. 

Ana este considerat unul dintre cele mai răspândite nume în țara noastră și nu numai, iar acesta nu are o formă masculină. Cu toate acestea, pe parcursul anilor, din numele Sfintei Ana au derivat mai multe prenume ce se celebrează la data de 9 septembrie 2024, precum Aneta și Anca. Numele Ana a stat și la baza prenumelor compuse, precum Mariana, Ana-Maria, Anabela, iar la această zi sunt celebrate și persoanele ce poartă numele de Anișoara, Anica, Anita, Anuța, dar și Ani sau Anita, potrivit alba24.ro.

 


Într-un colț izolat al județului Buzău, în satul Pardoși, soții Nicolae și Stanca Chiriac duc o viață departe de agitația orașului, dar și de confortul unei comunități pline de viață.