Mesaje de Sfânta Parascheva 2022. Cele mai frumoase urări pe care să le transmiți celor care își serbează onomastica pe 14 octombrie

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 11 iul 2023, 04:20

Cele mai frumoase mesaje de Sfânta Parascheva 

Sursa: unsplash

Este zi de sărbătoare pe 14 octombrie pentru toți cei care poartă numele Sfintei Parascheva. Iată ce mesaje și urări le poți trimite sărbătoriților.

Sfânta Parascheva este sărbătorită pe data de 14 octombrie, iar în această zi, în casele multor români este prilej de sărbătoare. Toți cei care poartă numele sfintei își serbează ziua de nume. Iată cele mai frumoase mesaje și urări pe care le poți trimite celor dragi într-o zi atât de specială pentru ei.

Cui trebuie să spui „La mulți ani!” de Sfânta Parascheva?

Numele Sfintei Cuvioase Parascheva este purtat cu mândrie de o mulțime de români și românce. Pornind de la acest nume sfânt au apărut mai multe derivate, astfel că pe data de 14 octombrie își serbează onomastica toți cei care poartă nume ca Parascheva, Paraschiva, Paraschiv, Chiva, Chivu, Pachita, Parasca, Petcu, Vuța, Chivuța sau Paraschita. 

Toate aceste persoane își serbează onomastica în fiecare an, pe data de 14 octombrie, ziua în care este prăznuită Sfânta Cuvioasă Parascheva în calendarul creștin ortodox.

Din punct de vedere etimologic, numele de „Parascheva” provine din limba greacă, mai exact de la termenul „paraskevi”, care în traducere înseamnă vineri. Este cunoscut faptul că, în credința populară, Sfânta Cuvioasă Parascheva mai este cunoscută și sub numele de Sfânta Vineri. 

Citeste si: Sfânta Cuvioasă Parascheva 2022. Ce se dă de pomană de Sfânta Parascheva, pe 14 octombrie

Mesaje de Sfânta Parascheva 2022. Cele mai frumoase urări pe care să le transmiți celor care își sărbătoresc ziua de nume

Dacă ai printre prieteni și apropiați persoane care își serbează ziua de nume pe data de 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, atunci cu siguranță vrei să le trimiți un mesaj cu care să îi impresionezi. Am pregătit câteva mesaje și urări pe care le poți trimite pe 14 octombrie tuturor celor care își serbează onomastica.

„La mulți ani! În această zi de mare sărbătoare îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun, de sănătate, fericire și belșug!”

„La mulți ani binecuvântați! Ești una dintre cele mai speciale persoane din viața mea, iar astăzi, ziua în care îți serbezi onomastica, pentru mine este una foarte importantă. Să ai parte de lucruri frumoase, de sănătate și de mult noroc!”

„Porți un nume sfânt și îți doresc ca Sfânta Cuvioasă Parascheva să te protejeze de rele și să te ajute să alegi mereu calea cea bună. La mulți ani frumoși!”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Visele pe care le ai să îți devină realitate, să ai mereu puterea să zâmbești, chiar și atunci când nu e totul roz și să rămâi aceeași persoană specială pe care am avut norocul să o cunosc.

La mulți ani!”

„Îți doresc să ai parte de multă sănătate și fericire, iar iubirea să te înconjoare mereu. Să ai noroc și belșug, iar toate să îți meargă ca pe roate!”

„Să ai parte de sănătate și de multe bucurii și împliniri în această zi atât de specială pentru tine. Sfânta Cuvioasă Parascheva să îți călăuzească pașii!”

„Bucură-te din plin de această zi și poartă cu mândrie numele special pe care l-ai primit în dar. Îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun și mai frumos. La mulți ani!”

„Îți doresc să ai parte de o zi frumoasă și liniștită, cu soare în suflet și multe bucurii. Viața să îți ofere doar motive să zâmbești și să nu cunoști niciodată tristețea. La mulți ani!”

„Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori. La mulți ani!”

„Păstrează-ți sufletul tânăr şi bucură-te neîncetat, pentru mine rămâi un prieten de nădejde şi un om de valoare! Fie ca lumina Sfintei Parascheva să ne lumineze viețile şi mintea mereu! La mulți ani!”

„Mă bucur să fac parte din viața ta, iar astăzi mă alătur și eu tuturor celor care vor să îți facă ziua mai frumoasă. Să ai parte de tot ce e mai bun și mai frumos, să zâmbești mereu și toate dorințele să îți devină realitate. La mulți ani!”

„Îngerii să-ți călăuzească pașii, iar Sfânta Parascheva să-ți lumineze drumul în viață. La mulți ani cu sănătate!”

„Îți doresc ca nu doar astăzi, ci în fiecare zi din viața ta să te bucuri de tot ceea ce te înconjoară, să ai parte doar de bine și de momente de fericire. La mulți ani frumoși și sănătoși!” 

Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfânta Parascheva. Ce trebuie să porți la gât ca să fii ferit de boală