Mesaje de Sfântul Andrei 2022. Urări și felicitări pe care le poți trimite celor dragi pe 30 noiembrie

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 10 aug 2023, 00:05

Românii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei pe data de 30 noiembrie

Sursa: https://pixabay.com/

Pe data de 30 noiembrie ortodocșii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Andrei.

Românii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei pe data de 30 noiembrie. Uite ce mesaje le poți transmite persoanelor dragi, conform libertatea.ro.

Mesaje Sfântul Andrei 2022. Ce să le spui apropiaților care își sărbătoresc onomastica pe 30 noiembrie 

Aproximativ 70.000 de români își vor sărbători ziua de nume, iar dacă ai prieteni care poartă numele sfântului, nu rata ocazia să le transmiți cele mai frumoase urări.

Data de 30 noiembrie reprezintă o zi specială pentru ortodocșii români și nu numai, deoarece aceștia îl sărbătoresc pe Sfântul Andrei, cel Întâi Chemat, denumit și Ocrotitorul României.

Citește și: De ce este bine să citești Acatistul Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie 2022

 În anul 1995, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca sărbătoarea să fie trecută cu cruce roșie în calendarul creștin.

  Sfântul Andrei, împreună cu fratele său, Sfântul Apostol Petru, au fost fii lui Ioan, un pescar sărac din Galileea. Aceștia au trăit din pescuit până l-au auzit pe Sfântul Ioan Botezătorul predicând în pustiul Iordanului, despre venirea Mântuitorului. Chemarea acestuia s-a petrecut în momentul în care Iisus se plimba pe malul mării Galileea și l-a zărit pe acesta, în timp ce se afla la pescuit cu fratele său și le-a zis: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni.”

Citește și: Pe ce dată este sărbătorit Sfântul Andrei 2022. Ce se pune sub perna pe care dormi în noaptea Sf Andrei

Sfântul Andrei a suferit chinuri alături de ceilalți apostoli, și a asistat la umilințele la care iudeii l-au supus pe Iisus înainte ca acesta să fie răstignit. Apostolul a început prin a predica în Asia Mică, iar de acolo a venit în ținuturile aflate între Dunăre și Marea Neagră, și-a găsit sfârșitul în Patras.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Iată ce mesaje le poți transmite rudelor și prietenilor care poartă numele Sfântului Apostol Andrei:

“Cu ocazia Sfințișorului tău, îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire.

La mulți ani!”

“Fie ca în această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. Multă Sănătate. La mulți ani!”.

“Pentru că astăzi este o zi special pentru tine, mă alătur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului să ai parte numai de împliniri satisfacții și multă sănătate. La mulți ani!.”

“La mulți ani, fericire, împăcare sufletească, flori, iubire, sănătatea să te pălească prietenii să nu te uite și să ai bucurii multe.”

“Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi  de Sf. Andrei cât mai frumoasă.”

„Felicitări cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani, Andrei!”

“Zâmbește și s-aveți parte de toată distracția și emoția specifică acestei zile, iar întreaga zi să vă fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de soare și prietenie.”

“Felicitări dragul meu cu ocazia acestei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energetic, și plin de bucurie. La mulți ani în cântec de clopoței de bucurie.”

“Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări. Sfântul Andrei al cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La mulți ani!”

“La mulți ani și fie ca Sfântul Andrei să te călăuzească mereu”

 

Taguri: