Mesaje Ro-Alert pentru locuitorii din Tulcea și Constanța, după un atac al Rusiei. Cetățenii au fost sfătuiți să se adăpostească în beciuri

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 08 sep 2024, 10:29

Au fost emise mesaje Ro-Alert în Tulcea și Constanța.

Sursa: Profimedia

Alertă maximă în județele Tulcea și Constanța din cauza unui posibil atac al Rusiei. Locuitorii au fost sfătuiți să se adăpostească urgent.

Locuitorii din Tulcea și Constanța au primit, duminică dimineață, mesaje de avertizare extremă prin sistemul RO-Alert, în urma unui posibil atac aerian al Rusiei în apropierea graniței cu România.

Citește și: Breaking News! Vladimir Putin este dispus să înceapă negocierile de PACE cu Ucraina. Care sunt, însă, condițiile impuse de președintele rus

Mesaje Ro-Alert emise în Tulcea și Constanța

Pentru prima oară de la debutul conflictului din Ucraina, autoritățile au emis astfel de alerte și pentru județul Constanța, sugerând o creștere a riscului în această zonă.

Citește și: FT: Flota Rusiei se antrenează pentru a lovi România cu rachete nucleare. Țintele sunt Podul Giurgiu-Ruse, baza de la Deveselu și baza aeriană Mihail Kogălniceanu

Potrivit Antena3CNN, Ministerul Apărării a confirmat că armata rusă a lansat un atac intens asupra unor obiective din Ucraina, aflate în imediata vecinătate a României.

Drept răspuns, autoritățile române au ridicat de la sol avioane pentru a monitoriza situația în spațiul aerian.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”

Mesajele de alertă au avertizat populația cu privire la pericolul căderii unor obiecte din spațiul aerian, recomandându-se adăpostirea de urgență în locuri sigure, precum beciurile.

Autoritățile le recomandă cetățenilor să fie vigilenți

Potrivit informațiilor transmise de structurile de apărare, alerta a fost emisă pentru a pregăti populația în cazul unei escaladări a atacurilor în zona graniței, accentuând riscul ca fragmente sau obiecte să ajungă pe teritoriul românesc.

Până în acest moment, nu au fost raportate incidente sau apeluri de urgență la 112 în județul Tulcea. Autoritățile continuă să monitorizeze situația îndeaproape și recomandă locuitorilor să fie vigilenți și să urmeze îndrumările primite prin intermediul sistemului de alertă națională.

Citește și: Trei drone rusești s-ar fi prăbușit pe teritoriul țării noastre! „Au fost pierdute după ce au trecut frontiera de stat cu România”. Incidentul vine în urma a două mesaje RO-Alert, transmise la Tulcea

Facem mențiunea că aceste mesaje au rolul de informare a populației din zona de graniță a României cu Ucraina despre faptul că sunt posibile atacuri ale federației ruse asupra teritoriului ucrainean și că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriului național. Până la ora emiterii acestui comunicat nu au fost înregistrate apeluri la numărul unic de urgență 112 în dispeceratul ISU Tulcea ”, este mesajul transmis de autorități, potrivit sursei menționate anterior.

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.