Mesaje Sfântul Daniel 2022. Transmite-le cea mai frumoasă și originală urare celor care își sărbătoresc onomastica pe 17 decembrie

Author: Amalia Georgescu

Mesaje de Sfântul Daniel 2022

Sursa: pexels

De Sfântul Daniel 2022 primesc mesaje toți cei care poartă acest nume sfânt. Iată cu ce mesaje și urări îi poți impresiona pe apropiații care își sărbătoresc ziua de nume pe 17 decembrie.

17 decembrie este o zi importantă pentru foarte mulți români și românce. În această zi este prăznuit Sfântul Daniel, astfel că toți sărbătoriții zilei primesc mesaje, urări și gânduri bune cu această ocazie. Cum îi poți surprinde plăcut pe cei dragi? 

Mesaje Sfântul Daniel 2022. Cele mai frumoase urări pe care să le trimiți pe 17 decembrie

Sfântul Daniel este cinstit în calendarul creștin ortodox pe data de 17 decembrie, astfel că în această zi, în casele românilor care poartă acest nume sfânt este motiv de veselie și petrecere.

Dacă nu le poți fi alături celor dragi care își serbează onomastica pe 17 decembrie, de Sfântul Daniel, atunci îi poți surprinde cu un mesaj scris din suflet, original și emoționant. Iată câteva mesaje pe care le poți trimite în acest an de Sfântul Daniel:

„La mulți ani frumoși și sănătoși! Îți doresc ca toată viața să îți fie o continuă bucurie și să nu cunoști niciodată tristețea.

Să ai o zi minunată!”

„Numele sfânt pe care îl porți să te protejeze de rele. Să ai parte de mult noroc, fericire și sănătate. La mulți ani binecuvântați!”

„Este o zi mare astăzi, iar pentru că tu îți sărbătorești ziua de nume, mă alătur și eu celor care îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun și mai frumos pe această lume.

Să zâmbești mereu și în sufletul tău să fie mereu soare. La mulți ani!”

„Să ai o zi minunată, să petreci frumos și să îi ai alături pe toți cei dragi. La mulți ani!”

„Astăzi este ziua ta de nume, o zi specială și de care trebuie să te bucuri la maximum. Îți doresc să ai parte de fericire și toate dorințele tale să devină realitate.

La mulți ani!”

Citește și: De ce se ține post negru în Ajun de Crăciun. Zi de post aspru pentru credincioși pe 24 decembrie

„La mulți ani! Să trăiești cu numele, să ai o zi cât mai frumoasă și să primești exact ceea ce îți dorești!”

„Fie ca această zi să îți aducă în dar tot ce îți lipsește, să îți pună un zâmbet larg pe față și să îi ai alături pe toți cei dragi.

La mulți ani frumoși și sănătoși!”

„Să ai parte de iubire, de sănătate, că e mai bună decât toate, de înțelegere și liniște sufletească. Îți doresc o zi perfectă, așa ca tine! La mulți ani!”

„Zâmbetul tău este molipsitor, iar astăzi, de ziua ta, îți doresc să ai în fiecare zi a vieții tale motive să zâmbești. Să ai o zi cât mai frumoasă.

La mulți ani!”

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

„Este cel mai frumos sentiment să știi că se gândește cineva la tine. Eu mă gândesc în fiecare moment la tine, ocupi un loc important în viața mea, iar astăzi îți doresc să ai parte de sănătate, fericire, iubire și tot ce e mai bun. La mulți ani!”

„Porți un nume frumos și simplu, iar astăzi îți urez un sincer „La mulți ani!”. Să ai parte de o zi frumoasă!”

„Cu ocazia zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite! La mulți ani!”

„Ai intrat în viața mea atunci când aveam cea mai mare nevoie, iar pentru asta îți mulțumesc. Vreau ca ziua de astăzi să fie una specială pentru tine și să obții tot ceea ce îți dorești. La mulți ani!”

„Zâmbește în fiecare azi, dar astăzi poate puțin mai mult pentru că este ziua ta de nume. Să ai parte de sănătate, fericire și mult, mult noroc. La mulți ani frumoși și sănătoși!”

„Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese. La mulţi ani binecuvântați!”

„Să ai o viață frumoasă și să te bucuri din plin de tot ceea ce te înconjoară. La mulți ani și multă sănătate!”

„Este o zi magică pentru tine, iar eu îți doresc ca astăzi să nu lași pe nimeni să te supere. Să ai parte doar de momente frumoase. La mulți ani, om frumos!”

„Ocupi un loc foarte important în viața mea, iar astăzi îți doresc să nu te schimbi niciodată, să rămâi mereu acel om bun și special care mi-a făcut viața mai frumoasă. La mulți ani!”

Sfântul Daniel 2022. Ce nume se sărbătoresc pe 17 decembrie? 

Anual, în calendarul creștin ortodox, pe data de 17 decembrie este sărbătorit Sfântul Daniel. Chiar dacă nu este vorba despre o sărbătoare cu cruce roșie sau negră, mulți credincioși țin cont de ea, având în vedere că sunt foarte mulți români care își sărbătoresc ziua de nume în această zi.

Pe 17 decembrie, cei mai mulți români care își serbează onomastica poartă numele de Daniel sau Daniela. De-a lungul timpului, pornind de la aceste două nume au apărut mai multe derivate, astfel că numărul celor care își sărbătoresc ziua de nume de Sfântul Daniel a crescut. Iată lista numelor care se sărbătoresc pe 17 decembrie 2022, de Sfântul Daniel:

  • Daniel
  • Daniela
  • Dan
  • Dani
  • Danielle
  • Dănuț
  • Dănuța
  • Daniil
  • Dana
  • Dănilă
  • Daniluș
  • Dănuș

Care este semnificația numelui Daniel? 

Potrivit bisericii, numele Daniel este de origine ebraică, iar în traducere, acesta ar însemna „Dumnezeu este judecătorul meu” sau „Dumnezeu judecă”. Este un nume biblic, folosit atât ca prenume, cât și ca nume de familie.

Citește și: Câte săptămâni are Postul Paștelui 2023. Iată când începe perioada de post și când pică Paștele ortodox în anul 2023

 

Taguri: