Mesaje și urări pe care să le trimiți de Sfânta Parascheva. Toți românii care poartă aceste nume își sărbătoresc onomastica

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 14 oct 2021, 09:03

Cele mai frumoase mesaje de Sfânta Parascheva 

Sursa: PixaBay

Pe data de 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, foarte mulți români își sărbătoresc onomastica. Iată o serie de mesaje și urări pe care să le trimiți de Sfânta Parascheva.

În casele foarte multor români este motiv de sărbătoare pe 14 octombrie, atunci când în calendarul creștin ortodox este pomenită Sfânta Cuvioasă Parascheva. Astfel, cei care poartă numele sfintei sau derivate ale acestuia primesc mesaje și urări în această zi de sărbătoare. Dacă ai printre apropiați persoane care își serbează onomastica pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva, iată ce mesaje le poți trimite.

Sfânta Parascheva 2021, cele mai frumoase mesaje și urări

Sfânta Parascheva este sărbătorită în fiecare an de creștinii ortodocși pe data de 14 octombrie. Sfânta Cuvioasă Parascheva este considerată protectoarea bolnavilor, săracilor și tuturor celor aflați în nevoie. În această zi de sărbătoare, toate gândurile și rugăciunile sunt îndreptate către Sfânta Parascheva. Pentru românii care au primit la botez numele Sfintei Parascheva, ziua de 14 octombrie are o semnificație aparte, având în vedere că este momentul în care își serbează onomastica.

Dacă vrei să le faci o urare specială acestor persoane importante din viața ta, iată o serie de mesaje din care poți alege. 

„În această sfântă zi, îți urez să ai parte numai de bine, de fericire și fie ca Sfânta Parascheva să te călăuzească mereu în viață și să îți ghideze pașii. La mulți ani!”

„Numele sfânt pe care îl porți să te însoțească la fiecare pas și să te ajute să alegi mereu calea cea bună.

La mulți ani frumoși și sănătoși!”

„Este o zi specială pentru tine și îți doresc să ai parte de tot ce e mai frumos și mai bun în viață. La mulți ani cu bucurie!”

„Râzi cât poți de mult, bucură-te de fiecare moment și fă din această zi de sărbătoare un adevărat spectacol. De ziua ta de nume, noi îți dorim un sincer la mulți ani și multă fericire!”

„Mă bucur că exiști în viața mea și mă bucur că Sfânta Parascheva, al cărui nume îl porți, mi te-a dăruit. La mulți ani!”

„Îi cer Sfintei Parascheva, cea căreia îi porți numele, să rămână cu ochii asupra ta, să îți călăuzească pașii, să îți lumineze viața și să îți dea puterea să treci peste toate greutățile. La mulți ani frumoși!”

„Este zi de mare sărbătoare astăzi, iar tu ești în centrul atenției. La mulți ani cu sănătate!”

„Îți doresc ca în această zi să îți fie sufletul plin de bucurie. La mulți ani!”

„Fie ca Sfânta Parascheva să te ocrotescă, să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze calea!”

„Azi e ziua ta, ziua numelui tău.

Să ai parte doar de lucruri frumoase și de oameni buni alături. La mulți ani!”

„La mulți ani de Sfânta Parascheva. Să petreci frumos alături de toți cei dragi!”

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„Îți doresc ca toate dorințele pe care ți le vei pune astăzi să devină realitatea. Să ai parte de fericire, sănătate, iubire și mult belșug. La mulți ani!”

„De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate. Sa se indeplineasca toate dorintele pe care o sa ti le pui. La multi ani!”

„La mulţi ani, plini de fericire şi de împliniri! Să te pupe norocul şi să ai numai zâmbete şi soare în calea ta!”

„O zi frumoasa este astăzi, ziua numelui tau! Sa te bucuri de viață, de zâmbete, de tot ce e frumos. La mulți ani, Parascheva!”

„Astăzi, mai mult ca niciodată, zâmbește din totul sufletul și bucură-te de tot ce te înconjoară. La mulți ani!”

„Sfânta Parascheva să te ocrotească și să îți ghideze pașii. La mulți ani frumoși!”

„Astazi e ziua numelui tau, un nume simplu și frumos, la fel de pur ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume. La mulți ani!”

„Fie ca toate întâmplările frumoase şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfânta Parascheva cât mai frumoasă!”

Citeste si: Cine își serbează ziua de nume de Sfânta Parascheva? Descoperă cui trebuie să spui „La mulți ani!” pe 14 octombrie

Ce nume se sărbătoresc pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva? 

Un număr mare de români poartă numele Sfintei Parascheva. Dacă multe femei au primit la botez numele Parascheva și Paraschiva, există și români care își serbează onomastica pe 14 octombrie, dar care poartă derivate ale acestui nume. Astfel, pe 14 octombrie își sărbătoresc ziua de nume toți cei care poartă următoarele nume: Chiva, Chivuța, Vuța, Chivu, Petcu, Paraschita, Paraschiv, Parastita, Parasca.

Citeste si: Cea mai puternică rugăciune către Sfânta Parascheva. Aduce liniște sufletească și toți credincioșii trebuie să o rostească pe 14 octombrie

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.