Mesaje, urări și felicitări de Sfânta Lucia: „La mulţi ani, Lucia! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Muceniță să-ţi lumineze drumul în viaţă!”. Este pomenită la data de 13 decembrie 2024

Autor: Bianca Vidoi
Sfânta Muceniță Lucia, fecioara din Siracuza
Sursa: doxologia.ro

Sfânta Muceniță Lucia, fecioara din Siracuza, este pomenită anual la data de 13 decembrie, iar credincioșii care îi poartă numele își celebrează onomastica.

Persoanele din România care îi poartă numele Sfintei Mucenițe Lucia, fecioara din Siracuza, sau diferite derivate ale acestuia, își celebrează onomastica la data de 13 decembrie 2024. Acesta este momentul ideal pentru a le împărtăși sărbătoriților gândurile bune prin intermediul SMS-urilor. Iată cele mai frumoase mesaje, urări și felicitări de Sfânta Lucia. 

Mesaje, urări și felicitări de Sfânta Lucia

„La mulţi ani de ziua numelui! Fie că Sf.

Lucia, al cărei nume îl porţi, să te ocrotească, să-ţi călăuzească paşii şi să-ţi lumineze calea!”

„Ca o lumina caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viaţa mea şi mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând şi mai înţelegător, întocmai că Fecioara Lucia, al cărei nume îl porţi. Mulţumesc că mă călăuzeşti şi că ai grijă de mine!”

„La mulţi ani, Lucia! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Muceniță să-ţi lumineze drumul în viaţă!”

„De ziua numelui tău, Sfânta Lucia să-ţi lumineze calea, să te protejeze şi să te călăuzească spre o viaţă mai bună! La mulţi ani!”

„La mulţi ani de Sfânta Lucia! Să ai pace, belşug şi sănătate!”

„Gândurile mele şi dragostea pe care ţi-o port sunt alături de tine! La mulţi ani, Lucia!”

„Sfânta Lucia să te ocrotească în fiecare zi. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!
„Sfânta Lucia să-ţi dăruiască sănătate, bucurie şi pace în suflet! La mulţi ani!”

„Îţi urez, de Sfânta Lucia, sănătate şi putere să lupţi pentru idealurile tale! La mulţi ani!”

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Anunț pentru femeile și pensionarele din țară! Mai multe ajutoare sociale vor dispărea din 2025. Ce alte modificări vor avea loc

„De ziua numelui tău iți doresc să ai parte de succes, împliniri și sănătate. Sfânta Lucia să te ocrotească și să te călăuzească în viață. La mulți ani!”

„Astăzi este ziua ta. Un prilej pentru mine să îți reamintesc cât țin la tine și că ești parte din sufletul meu. La Mulți Ani, Lucia!”

„De ziua ta, prietenii tăi îți urează multe lucruri, dar eu nu-ți urez decât două: niciodată să nu suferi și întotdeauna să fii fericit! La Mulți Ani!”

„Să îți păstrezi mereu zâmbetul cald, sufletul pur şi lumina în priviri cum era în prima zi în care te-am cunoscut. La Mulți Ani cu ocazia onomasticii!”

„Azi, de ziua numelui tău, îți urez și eu să fii iubită și să ai parte de tot ce îți dorești. La mulți ani de Sfânta Lucia!”

Cine a fost Sfânta Muceniță Lucia, fecioara din Siracuza 

Sfânta Muceniță Lucia s-a născut în anul 283 în Siracuza Siciliei, Italia. Aceasta a făcut parte dintr-o familie de rang înalt, astfel a primit o educație aleasă din partea părinților ei. Tatăl Sfintei Lucia s-a stins din viață atunci când aceasta era tânără, motiv pentru care mama ei a fost nevoită să aibă grijă de ea.

Mama Sfintei Lucia a decis să o logodească cu unul dintre tinerii care are același statut social cu fata. Viața celor două părea lipsită de griji până când mama sa s-a îmbolnăvit de curgere de sânge, diagnostic de care medicii nu puteau să o salveze. Sfânta Lucia a decis să o ajute pe mama sa așa cum poate, iar după ce a auzit de minunile realizate la mormântul Sfintei Agatha din Palermo, ocrotitoarea Cataniei, cele două au decis să meargă pentru a căuta vindecare.

Citește și: Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru luna decembrie 2024: Noaptea în care ne putem pierde norocul dacă deschidem ușa și apa se transformă în vin

Cele două au stat până târziu pentru a se ruga la moaștele acestei Sfinte, iar Sfânta Lucia a adormit, apărându-i în vis Sfânta Agatha, care i-a spus că datorită rugăciunilor ei, mama sa a fost vindecată și că ea va deveni una dintre miresele lui Hristos. După ce au ajuns acasă, cele două au început să împartă averea lor, însă logodnicul Luciei nu a fost de acord, motiv pentru care a pârât-o  în fața lui Pashasie, guvernatorul cetății. 

Guvernatorul a încercat să o fac pe Sfânta Lucia să se răzgândească și să se lepede de credința ei, însă ea a refuzat. Acesta a decis să o ducă la bordel pentru ca trupul ei să fie batjocorit, însă trupul ei a devenit atât de greu încât nu a putut fi mișcat. După mai multe chinuri, guvernatorul a decis ca Sfânta Lucia să fie eliberată, iar după ce a împărtășit cu Sfintele Taine, Sfânta Muceniță Lucia a trecut la cele veșnice, potrivit pravila.ro.