Mesajul dur al unui medic pentru cei care nu cred în coronavirus: "Hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți"

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 29 ian 2021, 04:00

Mesajul dur al unui medic pentru cei care nu cred în coronavirus. A vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele devastatoare provocate de Covid-19.

Mesajul dur al unui medic pentru cei care nu cred în coronavirus. În contextul în care tot mai multe persoane neagă existența coronavirusului, medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul "Victor Babeș" din București, a reacționat dur pe contul personal de facebook. Ce le-a transmis celor care cred că virusul nu există în realitate?

Citeste si: Doua vaccinuri pentru Covid-19 intra in evaluare rapida. Cand vom avea vaccinul salvator c

Mesajul dur al unui medic pentru cei care nu cred în coronavirus: "Hai cu noi în terapie intensivă, lângă vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți"

Cu toate că numărul cazurilor noi de coronavirus este în creștere în România și deja a fost înregistrat un număr mare de decese, oamenii continuă să nege existența virusului. Autoritățile atrag atenția că acesta există în comunitate și că poate produce complicații grave în anumite situații.

Decizia anumitor persoane de a protesta împotriva măsurilor luate de autorități în ceea ce privește gestionarea crizei coronavirusului a stârnit nemulțumrea medicului Simin Aysel Florescu, de la Spitalul "Victor Babeș" din București. Iată ce mesaj a scris pe facebook.

"Nu crezi în Covid. Ok. Nu crezi ca trebuie masca. Ok. Pai atunci hai cu noi în terapie intensiva, langa vreo 2 bolnavi din ăștia închipuiți, care se fac ca au Covid.

Intri fara masca( ca e inutila, zici, nu?), si stai acolo 10 minute, timp în care respiri profund. Langa bolnavii care nu au Covid. Aia care stau cu masca de CPAP sau sunt intubati. Aia care se zbat sa tragă aer in plamani, cu disperarea unui om care se îneacă.... Aaa, parca e altfel decât în piața Victoriei, unde te cațeri pe lăzi si urli aiurea, nu? Asa, respira aaadaaaanc, trage aer în piept, da-l afara....
....poate mai si tușește careva pe langa masca de CPAP.... Asaaaaa, acum așteptam 6-7 zile.. Ne chemi tu când te apuca....cum ce, Covidu ala care nu exista. Ai curaj? ....ca la vorbe sunteti meșteri toti.....doctori sunteți toți....incredibil."
, a spus medicul Simin Aysel Florescu, de la Spitalul "Victor Babeș" din București, potrivit digi24.ro.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Nelu Tataru: "Suntem singura tara din Europa care nu are in acest moment...

Virgil Musta: "Pacientii vin, ne anunta ca au covid si pleaca. Au aparut focare in oras"

Doctorul Virgil Musta, managerul spitalului, a povestit la Digi24 despre cazuri in care pacientii vin sa spuna ca au coronavirus, dar refuza internarea.

Dacă m-ați fi întrebat acum o săptămână, o săptămână și jumătate, spuneam că stăm liniștiți. Aveam cinci pacienți internați cu o medie de un pacient nou pe zi. De o săptămână jumătate au început să vină cazuri noi, astfel încât numărul lor a crescut în fiecare zi. În ultimele zile am avut 15-16 pacienți noi pe zi, capacitatea acestui spital a ajuns la limită. În două-trei zile va trebui să ne reorganizăm, din nou, să închidem parte din secția de non-covid și să o transformăm din nou în secție covid”, a spus managerul Spitalului „Victor Babeș”, la digi24.

Sunt unii care pur și simplu vin, ne anunță că sunt cu covid și pleacă. Au apărut câteva focare în oraș și se acționează foarte energic pentru izolarea acestor focare, pentru că, dacă se vor extinde, va fi o problemă în zonă. Dacă se pot izola și opri avem speranța că împreună cu populația vom putea ține sub control această pandemie. Situația de la noi încă nici nu e așa de tristă, din câte știu, Brașovul e depășit, Bucureștiul e mai la limită decât noi, Suceava, Iașul, Argeșul sunt zone unde cazurile chiar sunt alarmante și capacitatea spitalelor este depășită, de aceea în următoarea etapă probabil ar trebui să intre în acțiune spitalele suport și, dacă și capacitatea lor e depășită, vom avea o mare problemă”, a declarat dr. Virgil Musta.

Citește continuarea aici. 

Citeste si: Statul care reintroduce măsurile de restricție. Barurile și bisericile vor fi închise

 

Taguri: