Mesajul dureros postat de Dan Negru după moartea lui Nicu Covaci: „L-am rugat să mă lase să înregistrez discuția noastră”. Conversația telefonică memorabilă dintre vedeta Kanal D și solistul trupei Phoenix

Autor: Diana Bostan

Dan Negru a postat un mesaj emoționant după moartea lui Nicu Covaci.

Sursa: Instagram: Negru Dan/ Facebook: Nicu Covaci

Dan Negru a postat un mesaj emoționant în amintirea lui Nicu Covaci, solistul trupei Phoenix, decedat pe data de 2 august.

Într-o postare emoționantă pe Instagram, Dan Negru, vedeta Kanal D, a adus un omagiu de suflet lui Nicu Covaci, solistul legendar al trupei Phoenix, care s-a stins din viață pe 2 august. Mesajul său, publicat de Ziua Timișoarei, este o mărturie a respectului și admirației pentru cel care a fost simbolul muzical al orașului.

Citește și: Unde și când va fi înmormântat legendarul Nicu Covaci. Slujba va fi oficiată de Mitropolitul Banatului

Dan Negru a publicat o conversație memorabilă cu Nicu Covaci

Dan Negru a publicat și un videoclip cu o conversație telefonică avută cu Nicu Covaci, în care acesta exprima dezamăgirea față de neimplicarea trupei Phoenix în proiectul cultural al Timișoarei.

Citește și: Drama ascunsă de regretatul Nicu Covaci. Mama solistului a fost ucisă cu sânge rece în urmă cu 32 de ani

„E ziua Timișoarei azi,3 august! Sunt acasă în Timișoara in orele astea și aici am aflat că Nicu a plecat. S-a născut și a murit în același oraș, Timișoara! Uneori însă orașul l-a uitat și abia de azi îi va da adevăratele aplauze pentru că nimeni nu ne întrece la parastase. Anul trecut Timișoara a fost Capitala Culturală Europeană și când am vorbit cu Nicu despre asta mi-a povestit că Phoenix nu au fost implicați în proiect.

L-am rugat să mă lase să înregistrez discuția noastră care atunci a devenit virală! “Și-au amintit de noi, Blackie” mi-a spus după o vreme. Respectul trebuie să fie o formă de atenție PERMANENTĂ, nu o amintire!”, a scris Dan Negru, evidențiind ironia amară a recunoașterii tardive, pe Instagram.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

În postarea sa, Dan Negru a reflectat asupra modului în care marile orașe își onorează simbolurile culturale. El a amintit că, în 2008, când Liverpool a fost Capitală Culturală Europeană, Paul McCartney a susținut un concert memorabil, subliniind că este de neconceput Liverpool fără Beatles, Constanța fără Hagi, Clujul fără Piersic, Oneștiul fără Nadia și Timișoara fără Phoenix.

View this post on Instagram

A post shared by Dan Negru (@negru_dan)

Dan Negru face apel la apreciere și respect

Dan Negru a mai menționat faptul că Nicu Covaci a fost respins și de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Citește și: Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix, a murit la vârsta de 76 de ani: Acesta suferea de grave probleme de sănătate

„Puțini știu că Nicu a fost respins si de Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România. L-au pus să dea examen unde i-au dat 7,60 si l-au respins! Las aici mâhnirea lui Nicu ca pe o lecție: să învățam să recâștigam respectul PERMANENT! Să ieșim din apă !Nu te îneci căzând în apă. Te îneci dacă rămâi acolo!”, a mai scris Dan Negru.

Mesajul lui Dan Negru este un apel puternic la recunoașterea și respectul continuu pentru cei care au contribuit semnificativ la cultura și identitatea națională. Nicu Covaci va rămâne o figură emblematică a Timișoarei și a muzicii românești, iar lecția lăsată de el și transmisă de Dan Negru este una de neuitat: respectul trebuie să fie o formă de atenție permanentă, nu doar o amintire post-mortem.

 


În cadrul ediției de luni, 9 septembrie, a emisiunii „Follow us!”, printre invitați s-a numărat Adrian Cuculis, care a vorbit despre evoluția cazului „2 Mai”, în care Vlad Pascu a ucis doi tineri și a rănit alți trei.