Mesajul lui Nelu Tătaru înainte de o nouă relaxare a restricțiilor: „Cred că nu este momentul să...” Ce i-a sfătuit pe români?

Autor: Amalia Georgescu
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății
Sursa: Facebook

Restricțiile ar urma să fie relaxate din nou începând cu data de 1 iunie, însă Nelu Tătaru a ținut să tragă un semnal de alarmă cu privire la perioada imediat următoare. Ce le-a transmis românilor?

În România, bilanțul anunțat zilnic de autorități arată o scădere a numărului de infectări cu COVID-19 și deși pare că ce a fost mai greu a trecut, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, este de părere că lucrurile stau tocmai invers. Ce anunț a făcut?

Nelu Tătaru, avertisment pentru români. Ce se va întâmpla în perioada următoare?

Dacă până acum campania de vaccinare a funcționat bine în România și foarte multe persoane au ales să se imunizeze, în ultimele săptămâni, numărul celor vaccinați anti-Covid-19 a început să scadă.

În acest context, fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, atenționează că lucrurile se vor complica, având în vedere că deja s-au vaccinat cei care au dorit sau cei care au afecțiuni grave, astfel că va fi nevoie de eforturi suplimentare pentru a-i convinge pe restul românilor să facă acest lucru.

Nelu Tătaru atrage atenția că perioada de relaxare îi poate face pe români să creadă greșit că pandemia s-a terminat, lucru care nu este adevărat.

Fostul ministru al Sănătății spune că este nevoie ca oamenii să se vaccineze pentru a se ajunge la o imunitate colectivă, astfel că dacă va veni un al patrulea val de COVID-19, acesta să poată fi ținut sub control și să nu se mai ajungă la aglomerarea spitalelor.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Masca de protecție, din nou obligatorie în România? Un medic cunoscut dă peste cap tot ce știam până acum: „Purtatul măștii devine în continuare o necesitate!”

„Este ceva de dorit (n.r să se ajungă la 10,4 milioane de persoane vaccinate în toamnă), dar, având în vedere că până acum am vaccinat toţi doritorii, cei care au solicitat, au avut comorbidităţi, au intrat în clasele 1, 2 şi 3, cred că acum vine perioada cea mai dificilă mai ales că avem şi perioada de relaxare în care,

poate, suntem păcăliţi să credem că s-a terminat. Noi trebuie să ajungem la o imunizare de 60 – 70% care înseamnă atât vaccinare, cât şi trecere prin boală. Cred că nu este momentul să alegem dacă ne vaccinăm sau trecem prin boală. Cred că ar trebui să alegem să ne vaccinăm. Suntem la o imunizare în masă – vaccinare şi trecere prin boală- de 30 – 40%. Cred că ţine foarte mult de noi, atât ca atitudine, cât şi la ritmul de vaccinare(...)
După cum spun specialiştii, sunt 24 de tulpini deja identificate, alte 13 sunt în lucru. Sunt 37 dacă le adunăm. Fiecare tulpină va produce o anumită patologie la nivelul fiecărui organism în parte. Suntem o particularitate fiecare dintre noi(...) Vaccinarea duce la scăderea numărului de decese şi la reducerea numărului de pacienţi în ATI.”
, a spus Nelu Tătaru, fostul ministrul al Sănătății, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Alexandru Rafila, previziuni sumbre despre valul 4 de coronavirus. Medicul avertizează: "Nu trebuie să excludem mutațiile!"