Mesajul ministrului Educației în prima zi de școală din 2022. ,,Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin școală veți fi mai aproape de un viitor mai bun.”

Author: Bianca Vidoi

Ce mesaj a dat Sorin Cîmpeanu elevilor anului 2022-2023

Sursa: Facebook

Pe data de 5 septembrie, peste 3,5 milioane de elevi au început noul an școlar 2022-2023.

Milioane de elevi s-au trezit cu emoția primei zile de școală, față în față, fără ecrane care să îi despartă și bucuria de a își vedea sau revedea cadrele didactice ce le deschid drumul spre un viitor mai bun. Cu toate că această zi a fost una agitată pentru tiți elevii, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu le-a transmis un mesaj pentru a le ura un început de an școlar cât mai bun.

Citeste si: Purtarea obligatorie a măștii de protecție, reintrodusă în școlile din România?! Epidemiologii atrag atenția: "E posibil să avem o evoluție a pandemiei"

Pe 5 septembrie a început prima zi din anul școlar 2022-2023

După doi ani în care cursurile au fost ținute în mediul online, elevii au revenit astăzi, 5 septembrie, pe băncile școlilor.

Peste 3,5 milioane de elevi, cu mici atenții în mână, fie un buchet de flori, fie o bijuterie sau altceva au mers către școli pentru a asculta un primitor discurs ce îi va încuraja să fie cei mai buni pe parcursul anului școlar 2022-2023 și nu numai.

Alături de copii, părinții bunicii sau alte rude au venit pentru a privi cu mândrie cum cei pe care îi cunosc de mici fac un nou pas spre dezvoltarea lor și cum pe zi ce trece ajung să fie oameni mari.

Citeste si: Ce tipuri de burse pot primi elevii în anul școlar 2022-2023

Mesajul ministrului Educației în prima zi de școala

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a scris pe pagina acestuia de Facebook un mesaj pentru elevi și familiile acestora cât și pentru cadrele didactice ce fac parte din sistemul de învățământ.

,,Întoarcerea la școală după vacanța de vară este un moment de emoție pentru profesori, pentru elevii de toate vârstele, dar și pentru părinții și bunicii acestora. Mâine, toți părinții și bunicii care vor dori să fie alături de copii și să-i însoțească la grădiniță sau la școală o vor putea face!

Dragi elevi, data de 5 septembrie marchează începutul unei noi etape în procesul vostru de dezvoltare, etapă care aduce și noi provocări educaționale.

Vă asigur că tot efortul vostru va merita, pentru că doar prin școală veți fi mai aproape de un viitor mai bun. Suntem mândri de voi și vă asigurăm că vă vom susține mereu și vom căuta cele mai bune soluții pentru a vă ajuta!

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Succes în noul an școlar!

Stimați profesori, educatori și învățători, sunteți cei care pot face școala mai bună!

Vom lucra împreună pentru binele generației de mâine. Apreciez eforturile făcute și vă felicit pentru că, zilnic, sunteți și continuați să fiți un model și o sursă de inspirație pentru copii și pentru noi toți. Ne-am asumat o responsabilitate uriașă, aceea de a forma tinerii și știu că împreună vom reuși. Prin proiectele noilor legi, profesorul va redobândi locul pe care-l merită în societate. Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”. Vom vedea rezultatele într-o societate în care studiile și competențele acumulate pe parcursul anilor de școală vor conta cu adevărat. Să nu uitați că influența profesorilor se extinde dincolo de clasă, în viitor!

Citeste si: Ce reduceri au studenții la călătoriile cu trenul. Documentele pe care trebuie să le prezinte la casele de bilete

Vă mulțumesc pentru devotamentul dumneavoastră!

Dragi părinți și bunici, fiți alături de profesorii care vă îndrumă copiii pe întreg traseul educațional! Fiți vocea care transmite încrederea și optimismul de care copiii și nepoții dumneavoastră au nevoie!

Continuați să credeți în școala românească și vă garantez că toate schimbările pe care le facem vor lucra pentru binele copiilor.

Schimbăm pentru ca școala să devină un mediu prietenos pentru toți! Facem eforturi ca în toate școlile și grădinițele să existe condiții bune pentru învățare, pentru ca fiecare copil al acestei țări să aibă acces la o educație de calitate.

În același timp, vă asigur că suntem responsabili și determinați să luăm cele mai bune măsuri pentru ca școala cu prezență fizică să se desfășoare în siguranță.”

Prina acest mesaj ministrul Educației și-a arătat respectul și aprecierea, dar și încurajarea față de elevi, cadrele didactice și familiile copiilor ce astăzi au început un nou an școlar.

Citeste si: O elevă din București a fost înjunghiată în prima zi de școală, de colega ei. Totul s-a întâmplat imediat după festivitatea de deschidere

Sursa: facebook.com

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.