Vineri seară, pe data de 7 iunie, după priveghi, dirigintele Patriziei Cormos a transmis, pe contul lui de Facebook, un mesaj foarte emoționant, în care și-a exprimat regretul vizavi de tragedia în care tânăra și-a pierdut viața.
Ce mesaj a transmis fostul diriginte al Patriziei Cormos
Înainte de înmormântarea celor două tinere înecate în râul Natisone, pedagogul Patriziei, care se pare că a fost foarte atașat de ea, a vorbit, cu o mare durere în suflet, despre necazul care a lovit familiile Cormos și Doroș, dar și
Bărbatul regretă moartea prematură a Patriziei și Biancăi, iar în mesajul său a descris, sfâșiat de durere, scenele tulburătoare la care a luat parte în timpul priveghiului.
„Dragă Patrizia, nu știu de ce ne-ai dat lumea peste cap, forțându-ne să ne punem atâtea întrebări filosofice. E cald, multă lumină și un amestec de tămâie și crini imperiali. Peste vocea preoților două mâini strâng un tablou cu tine. Am trecut și pe la Bianca. Parcă v-ați vorbit să vă îmbrăcați la fel, în alb metalic, cu flori vii.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Am asistat mut la cusutul steagului, foarfeca tăind perțile, indiferent de culoare. Mâine (n.r. 8 iunie) va fi ziua cea mare. Tot satul acesta planetar e alături de voi. Da' ce-ți veni să ne convoci la această prematură reuniune de clasă, brusc, ca o ploaie ușoară de vară? PS. Să știi că n-am putut ieși din curte până n-am mâncat o felie de pizza. Dirigu”, a transmis dascălul.
Când a început înmormântarea Patriziei Cormos și a Biancăi Doroș
Astăzi, la ora 13:00, a început ceremonia funerară a Patriziei Cormos și a Biancăi Doros, unde rudele, prietenii și apropiații lor s-au strâns pentru a le conduce pe ultimul drum.
Fetele au plecat de la casele părintești din Bocicău și Valea Seacă, din Satu Mare, unde părinții lor au întins corturi, în curte, și au așezat, în fața porților, niște tablouri deosebite.
Familia Patriziei a ales ca în jurul portetului ei să formeze o frumoasă ramă din bujori albi, dispuși în forma unei inimi, iar rudele Biancăi au avut aceeași idee, însă, în cazul ei, rama a avut alt tip de flori, așezate în formă dreptunghiulară.