Mesajul președintelui Klaus Iohannis după dublul accident aviatic de la Constanța în care 8 militari au murit

Autor: Madalina Maftei

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după dublul accident aviatic de la Constanța în care 8 militari au murit

Sursa: Facebook Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj după tragedia aviatică de miercuri seară, în urma căreia opt militari au murit.

Klaus Iohannis a transmis, miercuri seară, un mesaj de condoleanțe pentru familiile celor care au pierit în accidentul aviatic din Constanța, în urma prăbușirii elicopterului IAR 330-Puma și a avionului MiG-21 LanceR. Președintele României își exprimă profund regretul și deplina compasiune pentru pierderea vieții celor opt militari de la Baza 57 Aeriana Mihail Kogălniceanu, respectiv Baza 86 Aeriană de la Borcea.

Mesajul președintelui Klaus Iohannis după dublul accident aviatic de la Constanța în care 8 militari au murit

Președintele României a transmis condoleanțe familiilor celor opt militari români morți în accidentul aviatic de miercuri seară, din județul Constanța.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

”În această noapte tragică pentru aviația din România, gândurile mele se îndreaptă către familiile îndoliate ale militarilor de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu care și-au pierdut viața în zona localității Gura Dobrogei, în timp ce executau o misiune de salvare și recuperare. Elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în timp ce căuta o aeronavă MiG 21 LanceR, dispărută de pe radar”,  a scris președintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, miercuri seară.

Citeste si: 20 de avioane MiG-21 LanceR prăbușite în România din 1994 până acum. Care au fost cauzele accidentelor aviatice

8 militari au murit în accidentul aviatic din Dobrogea

Dubla tragedie din Dobrogea, un avion MiG-21 LanceR s-a prăbușit lângă localitatea Cogealac, din județul Constanța, după ce a dispărut de pe radar. Ulterior, un elicopter IAR 330-Puma, trimis în căutarea aeronavei MiG, a dispărut și el la scurt timp de la decolare.

Pilotul elicopterului primise ordin să se întoarcă la bază din cauza vremii nefavorabile. La scurt timp, MApN a confirmat că elicopterul s-a prăbușit la Gura Dobrogei, iar cei 7 militari care se aflau la bord nu au supraviețuit. În această dimineață, pilotul aeronavei MiG-21 a fost găsit mort.

Citeste si: Cine era, de fapt, pilotul avionului MiG-21 LanceR, prăbușit în Constanța. Costinel Iosif Niţă a fost găsit mort

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.