Mesajul prim-ministrului Florin Cîțu de 1 iunie – Ziua Copilului: "Dragi copii, să vă fie fiecare zi doar..."

Author: Marina Ionescu
Mesajul prim-ministrulu pentru copii
Sursa: Facebook

Premierul Florin Cîțu a transmis pe Facebook un mesaj cu ocazia zilei de 1 iunie – Ziua Copilului.

Ziua de 1 Iunie este cel mai bun prilej de a sărbători copilăria şi copiii, de a le oferi iubirea şi surprizele noastre. Cu această ocazie, premierul Florin Cîțu le-a transmis copiilor un mesaj pe Facebook. 

Citeste si: Premierul Florin Cîţu, despre noul obiectiv important, dupa ce tinta precedenta de 5 milioane de vaccinati pana la 1 iunie a fost ratata! "Vaccinarea a incetinit in toate tarile"

Mesajul prim-ministrulu pentru copii

Astăzi, 1 iunie, este Ziua Copilului, iar cu această ocazie premierul Florin Cîţu le-a urat copiilor, de ziua lor, să le fie fiecare zi doar joacă şi bucurie.

"Dragi copii, să fiți fericiți, sănătoși, să râdeți, să vă fie fiecare zi doar joacă și bucurie! La mulți ani tuturor copiilor!", a transmis prim-ministrul.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu a anuntat cand va incepe vaccinarea adolescentilor cu varste curprinse intre 12 si 15 ani! "Ii incurajez pe parinti sa ia cea mai buna decizie pentru copiii lor"

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Ziua Copilului datează încă din secolul al XIX-lea, fiind sărbătorită pentru prima dată în Statele Unite ale Americii. Ulterior, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor care a avut loc în Geneva, în august 1925, a fost menționată pentru prima dată. De atunci este sărbătorită în majoritatea statelor pe pe glob potrivit gandul.ro.

Maraton de vaccinare pentru copii

Tinerii cu vârsta între 16 și 18 ani se pot imuniza cu vaccinul Pfizer în cadrul maratonului. Vaccinul Pfizer este singurul aprobat pentru această grupă de vârstă.

Și vaccinarea cu Pfizer a copiilor între 12 și 15 ani a fost autorizată vineri de Agenția Europeană a Medicamentului și va începe și în România în câteva zile, însă după maraton, deoarece procedurile birocratice durează, au explicat pentru HotNews.ro reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării împotriva COVID-19.

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă, declarații despre vaccinarea antiCOVID la copii! Cât de sigur este vaccinul pentru cei mici?

"Avem o campanie de vaccinare în derulare și de mâine putem să vaccinăm și adolescenții. Îi încurajez pe părinți să ia cea mai bună decizie pentru copiii lor, dar trebuie să înțelegem că e nevoie de cât mai multe persoane vaccinate ca să trecem pandemia.

În această pandemie, copiii au suferit foarte mult, au fost izolaţi şi a fost foarte greu să le explicăm de fiecare dată de ce. De aici a venit ideea acestui program", a anunțat premierul Florin Cîțu.