Mesajul Regelui Charles după tragedia din Papua Noua Guinee: „Am asistat. Eu și soția mea...”. Ce atitudine are monarhul vizavi de ravagiile făcute de alunecarea de teren

Author: Diana Ghita
Actualizat: 27 mai 2024, 19:59

Regele Charles a vorbit despre alunecările de teren din Papua Noua Guinee

Sursa: Instagram The Royal Family; Captură YouTube Reuters

În urmă cu puțin timp, Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj emoționant, în contextul alunecării de teren care a avut loc săptămâna trecută în Papua Noua Guinee.

Conform Reuters, centrul național pentru dezastre a transmis luni, pe 27 mai, că peste 2.000 de persoane au fost acoperite de pământ și bolovani în urma alunecării de teren produse în Papua Noua Guinee, iar șansele de a fi scoase de sub moloz sunt reduse.

Locuitorii din Papua Noua Guinee au fost loviți de o masivă alunecare de teren

Hazardul natural a avut loc în satul Yambali, din provincia Enga, iar zona este, în continuare, extrem de periculoasă, ceea ce face ca misiunea de salvare să fie foarte dificilă, întrucât ajutoarelor le este imposibil să ajungă la fața locului.

Pe lângă faptul că a luat peste 2.000 de vieți, după cum se arată într-o scrisoare a centrului național pentru dezastre, înaintată către ONU, alunecarea de teren a distrus gospodăriile și clădirile din zonă.

„Situația rămâne instabilă, deoarece alunecarea de teren continuă să se deplaseze lent, reprezentând un pericol continuu atât pentru echipele de salvare, cât și pentru supraviețuitori”, se arată în scrisoare, potrivit sursei citate.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie

Alunecările de teren au făcut pagube majore și s-au soldat cu mii de victime
[Sursa: Captură YouTube Channel 4 News]

Citește și: Descoperă cele 15 state peste care Regele Charles al III-lea este domnitor

În ciuda acestui aspect, localnicii caută cu disperare supraviețuitori, așa că, într-un efort comun, se folosesc de uneltele care le-au mai rămas la dispoziție, sau chiar de propriile mâini, pentru a săpa și a-i scoate de sub pământ pe semenii lor, după

cum se poate observa în imaginile postate pe rețelele sociale de către publicații locale.