Mesajul sfâșietor al Familiei Regale a României după decesul lui Mircea Carp: „Plecarea sa dintre noi nu aduce doar tristețe...”

Autor: Diana Ghita

Mircea Carp a murit la vârsta de 101 ani

Sursa: Facebook Carmen Grigoraș; Instagram Romanian Royal Family

Mircea Carp, o figură emblematică în lumea jurnalismului, s-a stins din viață pe data de 7 iunie, la onorabila vârstă de 101 ani.

Mircea Carp a fost un celebru jurnalist român. Numele lui a devenit răsunător pe parcursul carierei lui de crainic la posturile de radio „Vocea Americii” și „Europa Liberă”.

Ce mesaj a transmis Familia Regală a României după decesul lui Mircea Carp

Născut la 28 ianuarie 1923 în Gherla, județul Cluj, Mircea Carp a fost o personalitate marcantă în jurnalismul românesc, a cărei absență lasă un mare gol în inimile celor care l-au cunoscut și admirat.

Activitatea lui la „Europa Liberă” a avut un impact deosebit asupra ascultătorilor din România comunistă, întrucât foarte mulți români și-au găsit momente de refugiu în timpul transmisiunilor lui. Cuvintele sale de deschidere, „Să auzim numai de bine!”, au devenit legendare și s-au fixat în memoria colectivă.

După trecerea sa în neființă, Familia Regală a României a transmis un mesaj plin de emoție, în care și-a exprimat admirația pentru devotamentul pe care Mircea Carp l-a manifestat de-a lungul întregii sale cariere și și-a exprimat profundul regret pentru pierderea unei asemenea valori.

Citește și: Doliu în lumea jurnalismului! Eugenia Cristea a murit la scurt timp după ziua ei de naștere, din cauza unei boli grave

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

„Familia Regală a aflat, cu tristețe, vestea trecerii la Domnul a jurnalistului Mircea Carp. Sărbătorit anul trecut pentru împlinirea a o sută de ani, Mircea Carp a fost un exemplu de constanță și devotament, de onoare și de măsură, de rigoare profesională și de altruism. De aceea, plecarea sa dintre noi nu aduce doar tristețe și compasiune, ci este și un moment de omagiu și admirație pentru lunga și exemplara sa viață.

Dumnezeul să-l odihnească în pace!”, au transmis monarhii țării noastre, printr-o postare pe Instagram.

Decesul lui Mircea Carp a fost anunțat de colaboratoarea lui, Carmen Grigoraș

Mircea Carp a părăsit această lume în pace și demnitate, într-un cadru restrâns, alături de familie și prieteni. Vestea trecerii lui în neființă a fost făcută publică de colega sa, Carmen Grigoraș, care, în mesajul ei, a evidențiat iubirea profundă a jurnalistului pentru România.

„Astăzi, 7 iunie, ora 20.30, cel care a fost decanul de vârsta jurnaliștilor din exil, domnul Mircea Carp, cel ce a dăruit un veac țării, precum titlul ultimei sale cărți („Un veac dăruit țării”), lansată anul trecut cu ocazia împlinirii a 100 de ani, dl. Mircea Carp și-a terminat în liniște, demnitate și dragoste nemărginită pentru țara sa, săvârșind dimineața și ultima sa scrisoare de mulțumire către jurnalistul Cristian Fernea, de la Sighet- on line.

Citește și: Doliu în lumea presei! Fotograful sportiv Alexandru Hojda a murit la vârsta de 45 de ani

După ce și-a binecuvântat familia, prietenii și pe cei apropiați la icoana pe care o avea mereu aproape, și-a terminat, în tăcere, cu modestia sa moldovenească, călătoria celor 101 ani, de data aceasta nu în jurul lumii, ci in lumea aceasta. Fie-i veșnică odihna și neprețuită amintirea. Întotdeauna ne va spune tuturor, de oriunde s- ar afla, poate de pe o stea a marilor jurnaliști: «Să auzim numai de bine!»”, a transmis Carmen Grigoraș, prin intermediul unei postări pe Facebook.