Mesajul transmis de Klaus Iohannis cu doar câteva zile înainte de Paște: „Trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim singuri!” Când va fi ridicată starea de alertă?

Autor: Amalia Georgescu
Actualizat: 28 apr 2021, 09:36
Klaus Iohannis, președintele României
Sursa: Facebook

Președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă la Palatul Cotroceni și a ținut să le transmită un mesaj clar tuturor românilor. Ce anunț a făcut despre ridicarea stării de alertă în România?

După ședința Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), președintele Klaus Iohannis a făcut o serie de precizări referitoare la situația actuală a României în contextul pandemiei de coronavirus. Ce declarații a făcut șeful statului?

Ce spune Klaus Iohannis despre ridicarea stării de alertă?

Deși numărul infectărilor cu noul coronavirus a scăzut în ultima perioadă și doar 2 județe din România și Bucureștiul se mai află în scenariul roșu, președintele Klaus Iohannis atrage atenția că pandemia de coronavirus încă nu a ajuns la final în România și că în continuare

este nevoie de respectarea regulilor pentru a nu se ajunge din nou în situația de a avea un număr mare de îmbolnăviri.

Citeste si: Anunțul momentului! Premierul Florin Cîțu, despre măsurile de Paște: ”Avem în faţă un weekend greu. Din partea noastră nu s-a schimbat nimic, avem aceleaşi reguli în vigoare”

Șeful statului le-a transmis românilor că este importantă vaccinarea și că situația actuală nu permite o renunțare completă la restricțiile impuse anterior.

În plus, Klaus Iohannis a menționat că în noaptea de Înviere nu vor exista restricții, iar românii vor putea merge la biserică.

„Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creștinătății. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație vor fi ridicate, astfel încât toți cei care vor să participe la slujbe să o poată face. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, astfel încât să nu se expună nimeni.

Dragi români, să fim parte a acestui efort și în noaptea de Înviere. Vaccinarea cât mai multor români înseamnă eliminarea restricțiilor și revenirea la normalitate. Nu suntem încă în punctul de a renunța complet la restricții. Trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim singuri: pandemia nu a dispărut. Numărul celor care pierd zilnic lupta cu boala ne arată că se impune să rămânem la fel de vigilenți. Știu că este greu.
Revenirea la normalitate e din ce în ce mai aproape, vaccinarea e singura cale de a pune capăt pandemiei. Vă invit pe toți să vă vaccinați.”
, a spus Klaus Iohannis, potrivit stirileprotv.ro.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

În ceea ce privește ridicarea stării de alertă, președintele Klaus Iohannis a precizat că nu poate fi anunțată data exactă la care se va renunța la această măsură, decizia urmând să fie luată după consultările cu specialiștii în sănătate.

„Atunci când specialiștii ne spun că putem continua și fără măsurile speciale care se instituie doar prin starea de alertă.”, a răspuns șeful statului atunci când a primit o întrebare referitoare la ridicarea stării de alertă în România.

Citeste si: Lockdown de 17 zile! Țara care intră din nou în carantină