Mesajul transmis de Simona Halep, după ce a fost din nou acuzată de dopaj: „Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri”. Cum se apără tenismena

Author: Lavinia Medrea

Cum se apără tenismena

Sursa: Facebook Simona Halep

Simona Halep, cea mai de preț tenismenă a României, a fost testată pozitiv cu un drog pe care nu l-a luat de bunăvoie și acuzată oficial de dopaj.

După ce a făcut un test anti-doping, Simona Halep  a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, o substanță prezentă în medicamentele pentru anemie. Anunțul a fost făcut chiar de Simona Halep pe 21 octombrie 2022.

Mesajul transmis de Simona Halep, după ce a fost din nou acuzată de dopaj

În urmă cu câteva ore, Simona Halep s-a declarat nedreptățită, hărțuită și victimă în fața acțiunilor ITIA și a acuzațiilor de dopaj.

„Din 7 octombrie, când am fost acuzat de ITIA pentru suspiciune de dopaj, am trăit cel mai mare coșmar din viața mea.

Citește și: Doliu în familia Simonei Halep! Bunica tenismenei s-a stins din viață. Mesajul sfâșietor postat de sportivă pe rețelele de socializare

Nu numai că numele meu a fost murdărit în cel mai rău mod posibil, dar mă confrunt cu o determinare constantă din partea ITIA, dintr-un motiv pe care nu îl pot înțelege, de a-mi dovedi vinovăția, în timp ce eu nu

m-am gândit NICIODATĂ să iau vreo substanță ilicită.

Am încercat de două ori să am posibilitatea de a fi judecată de un Tribunal Independent, iar ITIA a găsit constant motive de amânare.

Acum că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mondial care au studiat analizele mele de sânge au fost extrem de clari: sângele meu este total normal.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și a unei motivații din partea lor de a mă dovedi vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui fel de înșelăciune. Nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru pe care îl sper, în acest moment, este să am posibilitatea de a avea în sfârșit acces la judecători independenți și imparțiali dintr-un tribunal, care îmi vor da șansa de a-mi dovedi nevinovăția.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să pot, în sfârșit, să-mi prezint cazul la audierea mea, care este programată la sfârșitul lunii mai, după mai multe întârzieri din partea ITIA.

Citește și: Simona Halep are parte de altă veste nefericită cu privire la cariera ei. Cum a afectat-o procesul de dopaj?

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-a dat curajul de a continua să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu pot să vă mulțumesc mai mult pentru asta.

Cu drag, Simona”, este mesajul transmis de Simona Halep, pe Instagram.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Simona Halep, depistată pozitiv cu Roxadustat

„Astăzi începe cel mai greu meci din viața mea: o luptă pentru adevăr! Am fost notificată că am fost testată pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

În întreaga mea carieră, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, este complet împotriva principiilor și valorilor cu care am fost educată. În fața unei astfel de situații, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final să demonstrez că nu am luat niciodată conștientă o substanță interzisă. Am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare, despre dragostea pentru tenis pe care o am de 25 de ani”, a transmis Simona Halep, pe Instagram, la momentul în care a început lupta împotriva sabotajului la care este supusă.