Mesajul trupei "Taxi", "Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici", a generat un adevarat razboi! Care e pozitia Bisericii in aceasta disputa

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 20 sep 2020, 10:25

Catedrala Mantuirii Neamului va avea 120 de metri inaltime, 120 de metri lungime si 70 latime. Exteriorul va fi placat cu piatra naturala, acoperisul cu tabla aurita, iar interiorul facut cu granit si marmura. Costurile totale ale constructiei vor ajunge la 400 de milioane de euro.


Eugen Tanasescu, preot, sustine cauza Bisericii:" E dreptul fiecaruia sa sustina un punct de vedere. Nu pot sa nu observ mesajul care persuadeaza latura politica. Cred ca exista o coincidenta ca acest clip a aparut odata cu legea din Senat care cere sa se scoata finantarea pentru Catedrala Manturii Neamului si eu nu cred in coincidente"

" Sa nu facem o confuzie intre o Catedrala si smerenie.
Scopul ei e sa reprezinte o jertfa. Reprezinta jertfa unui popor. orice biserica reprezinta jertfa credinciosilor. Biserica aceasta numita Catedrala Manturii... Nu comiteti greseli teologice confundand smerenia cu catedrala. In sfarsitul videoclipului se vorbeste de castigul urat, adica se induce ideea ca biserica a fost construita dintr-un castig urat
", a adaugat preotul.


" Sunt de partea lui Dan si defilez cu formatia "Taxi" pana la capat.
Am fost incredibil de onorata cand am fost invitata sa apar in acest proiect. undeva, pe nu stiu ce site am citit ca am avea 18.000 de lacasuri de cult si mult mai putine spitale. Intrebarea lui Dan Teodorescu era daca nu am putea renunta la ideea unei cladiri cu 15 lifturi pentru ca Dumnezeu poate fi gasit si in alta parte. Eu cred ca Dumnezeu prefera lemnul si spatiile mici.
Este o afirmatie la fel de grava ca: "Eu cred ca exista pe lumea asta mai multe feluri de a gandi. Daca indraznesti sa crezi esti mancat.


Noi am zis ceva ce ni s-a parut de bun simt. Mircea nu m-a lasat niciodata la greu. Nu intotdeauna noi doi avem aceleasi opinii, dar eu cred ca si el crede ca. Atata vreme cat nu ranesti demnitatea nimanui, poti sa ai orice orientare vrei tu.
Cata vreme tu, Grigore Lese, stii ca exista marturie scrisa a ceea ce spui tu, trebuie sa spui public ca-ti pare rau, nu sa te retragi din proiect. In rest am ramas toti cei care am participat la proiect. Nu putem avea tot timpul dreptate
", a declarat Teo Trandafir.

Grigore Lese isi mentine pozitia si doreste sa fie scos din videoclip.

Urmareste aici discutiile avute pe acest subiect la "WOWbiz"

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.