Tot mai multe femei urmează cursuri pentru a deveni tractoriste sau vătmăniţe. Venitul lunar fiind extrem de atractiv, mai ales în această perioadă în care ne confruntăm cu scumpiri usturătoare.
Ce sunt femeile nevoite să facă pentru salariul de 10.000 de lei pe lună
Dacă în trecut femeile erau văzute practicând doar meserii ușoare, prin gospodărie, acum cele mai multe s-au reprofilat.
Una dintre meseriile extrem de căutate de femei este cea de tractoristă. Chiar dacă este greu de imaginat, femeile chiar practică această meserie cu mândrie. Spre exemplu, Monica Balla s-a reprofilat către această meserie din cauza crizei de forță de muncă, după ce a urmat un curs la Direcția Agricolă, unde a învățat cum să folosească un astfel de utilaj.
”Nu e o meserie de femeie, dar se poate orice, nu este forță de muncă. Și atunci cine are terenuri agricole preferă doamnele să se urce în tractor și să lucreze”, a declarat femeia, pentru Observator.
Tatăl ei a fost tractorist timp de mai bine de 50 de ani, astfel Monica a preluat acum meseria de la el, iar acum se ocupă de câmpurile oamenilor. Se pare că oamenii sunt încântați ca o femeie să le lucreze pământurile, astfel că cererea este din ce în ce mai mare.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
”În acest an avem 3 serii de tractoriști finalizați și surprinzător au fost și patru doamne care au susținut examenul”, a declarat Roxana Florea de la Direcția Agricolă.
O altă meserie de bărbați care a ajuns să fie practicată și de femei este cea de vătmăniţă. Femeile s-au înscris în număr record la cursurile Companiei de Transport Public.
”În prezent din 202 vatmani sunt 30 de doamne pe această poziție.