Meseria de bărbat care este la mare căutare în rândul femeilor. Salariu de 10.000 lei pe lună

Author: Madalina Maftei
Actualizat: 03 iul 2023, 06:15

Salariul de 10.000 lei pe lună

Sursa: PixaBay

Meseriile practicate de bărbați sunt la mare căutare și în rândul femeilor. Salariul atractiv și condițiile bune de muncă le fac pe femei să nu stea prea mult pe gânduri şi să îşi reconfigureze cariera. 

Tot mai multe femei urmează cursuri pentru a deveni tractoriste sau vătmăniţe. Venitul lunar fiind extrem de atractiv, mai ales în această perioadă în care ne confruntăm cu scumpiri usturătoare.

Ce sunt femeile nevoite să facă pentru salariul de 10.000 de lei pe lună

Dacă în trecut femeile erau văzute practicând doar meserii ușoare, prin gospodărie, acum cele mai multe s-au reprofilat.

Femeile și bărbații au devenit egali, astfel doamnele au început să practice și meserii mai dificile, pentru a beneficia de venituri mai mari. 

Una dintre meseriile extrem de căutate de femei este cea de tractoristă. Chiar dacă este greu de imaginat, femeile chiar practică această meserie cu mândrie. Spre exemplu, Monica Balla s-a reprofilat către această meserie din cauza crizei de forță de muncă, după ce a urmat un curs la Direcția Agricolă, unde a învățat cum să folosească un astfel de utilaj. 

Citeste si: Se fac angajări în Marea Britanie. Peste 275.000 de posturi ar putea fi ocupate de străini în perioada următoare. Ce domenii sunt vizate

”Nu e o meserie de femeie, dar se poate orice, nu este forță de muncă. Și atunci cine are terenuri agricole preferă doamnele să se urce în tractor și să lucreze”, a declarat femeia, pentru  Observator.

Tatăl ei a fost tractorist timp de mai bine de 50 de ani, astfel Monica a preluat acum meseria de la el, iar acum se ocupă de câmpurile oamenilor. Se pare că oamenii sunt încântați ca o femeie să le lucreze pământurile, astfel că cererea este din ce în ce mai mare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

”În acest an avem 3 serii de tractoriști finalizați și surprinzător au fost și patru doamne care au susținut examenul”, a declarat Roxana Florea de la Direcția Agricolă.

O altă meserie de bărbați care a ajuns să fie practicată și de femei este cea de vătmăniţă. Femeile s-au înscris în număr record la cursurile Companiei de Transport Public. 

”În prezent din 202 vatmani sunt 30 de doamne pe această poziție.

Ne bazăm pe corectitutdinea lor și calmul lor din trafic, ele au cele mai puține evenimente rutiere la stradă, sunt atente”, a declarat Andreea Luca, purtător de cuvânt CTP din Iași.

Citeste si: Femeile din stațiile de cercetare din Antarctica vorbesc despre actele de agresiune sexuală pe care sunt nevoite să le îndure

 

 

 

 

Taguri: