Nici nu a trecut luna martie ca deja mesterii maramureseni au inceput pregatirile de Paste. Este mult de munca pentru ca au de incondeiat mii de oua iar sarbatoarea se apropie cu pasi repezi: „Noi incepem din timp ca sa putem sa facem, ca avem solicitari”, spun mesterii.
Totul se face ca acum cateva sute de ani, de la culorile folosite de batrane pana la penitele cu care incondeiaza ouale.Tanti Veronica, la cei 80 de ani ai sai stie foarte bine cum se procedeaza pentru a avea oua incondeiate pe masa de Paste. A fiert ghiocei ca sa faca o culoare galbuie si pentru cea rosie a folosit cojile de ceapa. Pentru ca acest mestesug sa fie dus mai departe, batranele le iau pe tinerele din sat si le invata secretul oualor incondeiate. Si uite asa, ouale incep sa prinda culoare
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta
Pana si culorile folosite au o semnificatie: „albul e pacea