METEO cu Viviana Sposub: „Avem o informare meteo de vânt puternic” Ninsori și vreme deosebit de rece la început de săptămână

Autor: Bianca Hriscu
Actualizat: 11 ian 2023, 01:30

Prognoza meteo pentru ziua de luni, 11 aprilie 2022

Sursa: Captură KANAL D

Săptămâna începe cu vreme rece, precipitații și mai multe informari meteo venite din partea ANM. Iată ce vești aduce Viviana Sposub la rubrica meteo.

Viviana Sposub nu vine cu vești bune cu privire la starea vremii. Astfel, în cursul zilei de luni, 11 aprilie 2022, vremea va fi în continuare foarte rece, fiind în vigoare mai multe avertizări meteo. Iată ce zone din țară sunt sub cod galben de vânt puternic, dar și cum va evolua vremea în orele următoare.

METEO cu Viviana Sposub. Vreme rece și vânt puternic pentru ziua de luni

La început de săptămână, Viviana Sposub anunță o vreme capricioasă la nivelul întregii țări. Vântul va sufla cu putere, astfel că până la ora 21 este în vigoare un cod galben de vânt puternic în estul, sud-estul și sud-vestul țării, dar și în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură. Până la ora 21, vântul va sufla cu viteze de până la 55-60 km/h, iar în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, la rafală, vântul va depăși viteze de 70 km/h.

Mai mult decât atât, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul poate atinge și viteze de până a 90 km/h, spulberând zăpada.

În cursul dimineții, temperaturile au fost destul de scăzute, acesta fiind curpinse între 0 și 8 grade. Nici pe timpul zilei nu se va face mai cald, astfel că vremea va fi deosebit de rece pentru data din calendar, motiv pentru care meteorologii au emis o informare meteo.

Aceasta intră în vigoare pe 11 aprilie, la ora 21 și expiră pe 12 aprilie, la ora 09. În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece la nivelul întregii țări, astfel că în Moldova și în zona subcarpatică a Munteniei și Olteniei, minimele vor fi negative și se va produce brumă. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe timpul zilei, în vestul și nord-vestul țării cerul va fi mai mult senin, însă în restul regiunilor vor mai fi înnorări, precipitații sub formă de ploaie și intensificări ale vântului. La munte pot să mai apară ninsori de scurtă durată.

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște în 2022. Prognoza meteo pentru 24 aprilie 2022. Regiunile în care ar putea să plouă

Ce se întâmplă cu vremea la început de săptămână în București? 

Luni, meteorologii anunță o vreme schimbătoare în zona Capitalei. Cerul va fi variabil, dar va mai ieși și soarele. Temperatura maximă va urca până la 13 grade, în timp ce minima va fi destul de scăzută, astfel că în timpul nopții va coborî până la 1 grad. După lăsarea serii, cerul va fi mai mult noros, însă nu mai sunt anunțate ploi.

Citeste si: Cum va fi vara anului 2022 în România. Ce temperaturi se vor înregistra în București