METEO cu Viviana Sposub: „Temperaturile sunt în creștere și mai scăpăm de ploi” Unde se vor înregistra în continuare temperaturi sub normalul perioadei

Author: Bianca Hriscu

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 29 aprilie 2022

Sursa: Captură KANAL D

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 29 aprilie 2022, anunță o încălzire ușoară a vremii. Viviana Sposub aduce cele mai noi vești din partea meteorologilor.

La început de weekend, vremea pare să se îndrepte în toată țara. Cu toate acestea, chiar dacă ploile nu vor mai fi însemnate din punct de vedere cantitativ, iar temperaturile vor mai crește, atmosfera va fi în continuare închisă în aproape toată țara. Iată prognoza meteo pentru ziua de vineri, 29 aprilie 2022.

METEO cu Viviana Sposub. Temperaturi în creștere la început de weekend

La rubrica meteo din cadrul matinalului „Dimineața cu noi”, Viviana Sposub a anunțat că temperaturile vor fi în creștere pe parcursul zilei de vineri. Ziua a început cu un cer mai mult noros în centrul, estul și sud-estul țării, acolo au fost și precipitații sub formă de ploaie, iar vântul a suflat slab până la moderat. În cursul dimineții, temperaturile s-au încadrat între 8 și 14 grade.

Pe timpul zilei de vineri, 29 aprilie 2022, temperaturile vor fi în ușoară creștere, astfel că se vor apropia de normalul perioadei. Cu toate acestea, în Moldova va continua să fie mai rece decât ar fi normal pentru finalul lunii aprilie și începutul lunii mai. Vineri, maximele se vor situa între 12 și 20 de grade. Cerul va fi acoperit de nori, iar în centrul, estul și sud-estul teritoriului pot să mai apară averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vântul va sufla cu putere și în zona montană, în special în zona Carpaților Orientali, acolo unde sunt anunțate precipitații mixte, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Citeste si: Avertisment de la ANM! Cod portocaliu de ploi în cinci județe. Alte 25 de județe sunt sub amenințarea codului galben

Vreme schimbătoare în zona Capitalei 

În București, meteorologii anunță o vreme schimbătoare. În prima parte a zilei, cerul va fi mai mult noros, însă se anunță vreme bună. După prânz și spre seară pot să mai apară averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Maxima din timpul zilei va urca până în jurul valorii de 20 de grade. După lăsarea serii, temperatura din termometre va coborî până în jurul valorii de 7 grade, minima situându-se sub normalul perioadei.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 29 aprilie 2022. Vreme rece în toată țara. Meteorologii anunță temperaturi minime negative