METEO cu Viviana Sposub: „Vreme instabilă și precipitații însemnate cantitativ” E cod galben de ploi și vânt puternic în mai multe județe ale țării

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 01 ian 2023, 01:15

Prognoza meteo anunțată de Viviana Sposub 

Sursa: Captură KANAL D

Viviana Sposub anunță un început de weekend cu vreme mohorâtă, ploi și vânt puternic. Iată prognoza meteo pentru ziua de vineri, 1 aprilie 2022.

Vremea se strică la început de weekend, astfel că Viviana Sposub nu aduce vești prea bune din partea meteorologilor. Chiar dacă temperaturile se vor menține ridicate în toată țara, ziua de vineri va aduce ploi însemnate din punct de vedere cantitativ, astfel că a fost emisă o avertizare meteo cod galben de vreme rea pentru orele următoare.

METEO cu Viviana Sposub. Cod galben de ploi și vânt puternic în mai multe județe 

Vreme închisă la început de weekend, dar în continuare mai caldă decât ar fi normal pentru acest moment al anului. Viviana Sposub anunță la rubrica meteo că în cursul zilei de vineri, 1 aprilie 2022, vremea va fi în general închisă la nivelul întregii țări, cu ploi însemnate din punct de vedere cantitativ și vânt puternic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo, dar și un cod galben de vreme rea, anunțând că în orele următoare va ploua, iar vântul va sufla cu putere. 

Până pe 2 aprilie 2022, la ora 21:00, este în vigoare o informare meteo de ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică. Aceste fenomene meteo se vor manifesta în cea mai mare parte a țării. Va ploua sub formă de aversă și se pot strânge cantități însemnate de apă, depășind 20...40 l/mp. 

Vântul va sufla cu putere și va atinge viteze de până la 45-55 km/h, în timp ce la munte, la peste 1700 m, vântul va depăși la rafală 80 km/h.

Meteorologii anunță că în cursul zilei de vineri mai pot fi și descărcări electrice, iar în partea de sud a țării sunt posibile și vijelii.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

În jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali a fost emisă o avertizare meteo cod galben de vreme rea. ANM anunță că în intervalul 31 martie, ora 18- 2 aprilie, ora 21, va ploua și se vor înregistra cantități de apă însemnate, dar și intensificări ale vântului.

Se vor acumula cantități de apă de până la 50...70 l/mp, lucru care automat va duce la topirea zăpezii. 

În Dobrogea și în estul Munteniei, vântul va atinge la rafală viteze de 55...65 km/h și izolat peste 70...75 km/h.

Citeste si: Prognoza meteo ANM vineri, 1 aprilie 2022. Vreme închisă și ploi în prima zi a lunii. Ce se întâmplă cu temperaturile

Cum va fi vremea în București la început de weekend?  

Viviana Sposub nu vine cu vești prea bune nici pentru zona Capitalei. În București, vremea va fi în continuare deosebit de caldă, fiind anunțată o maximă de 25 de grade, însă după prânz se vor strânge norii și sunt anunțate averse. Vremea va fi instabilă și pe timpul nopții, atunci când sunt anunțate ploi și o minimă de 11 grade. 

Citeste si: Cum va fi vremea de Paște în 2022. Prognoza meteo pentru 24 aprilie 2022. Regiunile în care ar putea să plouă

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.