Meteorit sau SEMN DIVIN? Ce spun expertii despre explozia puternica care a brazdat cerul Romaniei noaptea trecuta

Autor: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 30 sep 2020, 21:55

S-a aprins cerul in miez de noapte deasupra Romaniei! La propriu! La ora trei, patru minute si 4 secunde, de la Baia Sprie la Medgidia s-a vazut o prima explozie uriasa pe cer.

Peste alte 44 de secunde a urmat si o a doua explozie. In Buzau si Vrancea, oamenii au crezut ca e cutremur. I-a trezit un zgomot asurzitor de explozie, iar ferestrele si usile au vibrat secunde intregi. Imaginile acestui fenomen nemaiintalnit, acum!

Priviti imaginile surprinse chiar in localitatea Lopatari din Buzau! La cateva minute dupa explozia care a luminat cerul, un animal salbatic cauta cu disperare sa se puna la adapost, urcandu-se pe acoperisul unei case.

Camerele de supraveghere au surprins momentul. In imagini, se observa corpul ceresc care traverseaza cerul cu o viteza uluitoare. Panicati, oamenii din mai multe judete au telefonat la 112.

Specialistii spun ca fenomenul nemaiintalnit a fost provocat de un meteorit care a explodat la intrarea in atmosfera chiar deasupra tarii noastre. Lumina a fost atat de puternica incat pentru cateva secunde aproape in jumatate din tara s-a facut din noapte zi.

Fenomenul a putut fi observat cu ochiul liber din aproape toate colturile tarii.

##VIDEO130132##

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Nu stim inca din ce constelatie a venit ca sa stim daca face parte dintr-un curent de meteoriti, ca sa stim ca sunt mai multi. De obicei ard cam pe la 30 si ceva de kilometric inaltime, 40, in atmosfera, la un moment dat se opresc, atuni cand ati vazut flash ul acela final, obiectul s-a fragmentat in multe alte bucati ”, conform

Adrian Sonka, de la Institutul Astronomic al Academiei Romane.

Invatatorul dintr-un sat buzoian are, insa, o alta explicatie. Si-a amintit de o poveste din batrani- ca de Boboteaza se deschid cerurile, iar Dumnezeu le trimite oamenilor semne: „ Daca acest fenomen s-a intamplat acum, prin credinta populara a consatenilor mei, inseamna ca e un semn rau. Ceva se intampla anul acesta, dar, nu de bine .”

 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.