Meteorologii Accuweather anunță că gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în numite regiuni din țară: Cum va fi vremea în țară miercuri, 5 iunie 2024

Autor: Cristina Mocanu

Meteorologii Accuweather anunță că gradul de instabilitate atmosferică va fi accentuat în numite regiuni din țară

Sursa: pixabay.com

Meteorologii Accuweather anunță instabilitate atmosferică în mai multe zone ale țării, dar și temperaturi de până la 30 de grade Celsius. Cum va fi vremea luni?

Potrivit accuweather.com, de miercuri, 5 iunie 2024, vremea va fi plăcută cu șanse de precipitații în mai multe zone ale țării. Află cum va fi vremea în următoarele ore, din articolul de mai jos:

Prognoza meteo ANM pentru ziua de de miercuri, 5 iunie 2024

Potrivit accuweather.com, vremea va fi în general călduroasă, dar instabilitatea atmosferică rămâne ridicată. Totodată, și indicele UV este ridicat, la orele prânzului, în anumite regiuni va fi de 8 din 11.

Va ploua trecător și local, cu intensificări ale vântului de scurtă durată și descărcări electrice. Temperaturile maxime se vor situa între 24 și 33 de grade Celsius, iar cele minime vor fi între 9 și 21 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în sudul țării, unde temperaturile ar putea să atingă și 24 de grade Celsius.

Vremea în București

În Capitală cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 8 din 11, iar vântul va sufla variabil dinspre V.

Temperatura maximă va fi de 30 de grade Celsius, iar cea minimă de 17 grade Celsius. Nu sunt condiții de ploaie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”

Vremea în Constanța

În Constanța, vremea va fi călduroasă, cu un cer mai mult înnorat și cu șanse reduse de precipitații, iar vântul va sufla variabil dinspre S. Indicele UV va fi de 8 din 11, temperatura maximă va fi de 29 de grade Celsius, iar cea minimă de 20 de grade Celsius.

Citește și: Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 27 mai – 9 iunie 2024: Vremea se încălzește considerabil, iar temperaturile vor depăși 30 de grade

Vremea în Brașov

În Brașov cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 7 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h dinspre NV. Temperatura maximă va fi de 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius. Spre seară apar condiții de ploaie însoțite de descărcări electrice.

Vremea în Focșani

În Focșani, cerul va fi parțial înnorat, indicele UV va fi de 8 din 11, iar vântul va sufla variabil dinspre NV.

Temperatura maximă a zilei va fi de 29 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 grade Celsius. Nu sunt condiții să plouă.

Vremea în Oradea

În Oradea, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 7 din 11, iar temperatura maximă va fi de 26 de grade Celsius. Vântul va sufla cu 15 km/h, iar temperatura minimă va fi de 15 grade Celsius.

Nu sunt șanse să cadă precipitații.

Citește și: Meteorologii au emis primul cod roșu în România! Furtunile dezastruoase au lovit mai multe județe din țară

Vremea în Iași

În Iași, cerul va fi mai mult înnorat, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Indicele UV va fi de 8 din 11, temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 17 grade Celsius. După-amiaza este posibil să plouă trecător.

Vremea în Craiova

În Craiova cerul va fi mai mult senin, iar indicele UV va fi de 5 din 11. Vântul va sufla cu 15 km/h, temperatura maximă va fi de 29 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 16 grade Celsius. Nu sunt șanse să cadă precipitații.

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță ploi cu caracter torențial și vânt în rafale de până la 80 de km/h: Cum va fi vremea în țară marți, 4 iunie 2024

Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj, vremea va fi răcoroasă, cu un cer mai mult înnorat, indicele UV va fi de 8 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h dinspre VSV. Temperatura maximă va fi de 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius. Pe timpul zilei este posibil să apară ploile însoțite de descărcări electrice și grindină local.