Meteorologii Accuweather anunță cod roșu de caniculă: Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 19 iulie 2024

Autor: Bianca Vidoi

Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 19 iulie 2024

Sursa: freepik

Meteorologii Accuweather anunță disconfort termic accentuat în majoritatea regiunilor. Cum va fi vremea vineri?

Potrivit accuweather.com, de vineri, 19 iulie 2024, vremea va fi călduroasă, iar meteorologii au emis numeroase coduri de caniculă în întreaga țară. Iată cum va fi vremea vineri, din articolul de mai jos:

Prognoza meteo ANM pentru ziua de vineri, 19 iulie 2024

Potrivit accuweather.com, vineri se va diminua valul de căldură canicular cu care românii se confruntă de câteva săptămâni, însă cu toate acestea temperaturile vor atinge pragul caniculei în vestul, sudul sud-estul României.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 37 de grade Celsius, iar valorile minime vor fi cuprinse între 13 și 26 de grade Celsius. 

Vremea în București

În Capitală este emis un cod roșu de caniculă, cerul va fi mai mult senin, indicele UV va fi de 9 din 11, iar vântul va sufla cu 11 de km/h dinspre NE. Temperatura maximă va fi de 37 de grade Celsius, iar cea minimă de 23 de grade Celsius.

Pe întreaga durată a zilei va fi caniculă, iar pe parcursul nopții, cerul o să se înnoreze.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Ileana Sterp traversează o perioadă dificilă din viața sa! Soțul său a fost implicat într-un accident: „Sunt momente grele pentru noi ca familie.”

Vremea în Constanța

În Constanța, vremea va fi călduroasă, fiind emis un cod roșu de caniculă până la ora 10:00, indicele UV va fi de 8 din 11, iar vântul va sufla cu 20 de km/h dinspre NE. Temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius, iar cea minimă de 26 de grade Celsius. Pe întreaga durată a zilei va fi caniculă și ploile nu își vor face apariția pe parcursul zilei.

Citește și: Atenție, vin ploile: Prognoza meteo pentru perioada 15-28 iulie 2024. Meteorologii ANM au anunțat când vom scăpa de caniculă

Vremea în Brașov

În Brașov cerul o să fie tot mai înnorat, indicele UV va fi de 9 din 11, iar vântul va sufla variabil dinspre NE. Temperatura maximă va fi de 29 de grade Celsius, iar cea minimă de 17 de grade Celsius.

Spre seară cerul o să se însenineze.

Vremea în Focșani

În Focșani este emis un cod portocaliu de caniculă până la ora 10:00, cerul va fi senin, indicele UV va fi de 9 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h dinspre N. Temperatura maximă a zilei va fi de 32 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 de grade Celsius. Va fi caniculă pe întreaga durată a zilei.

Vremea în Oradea

În Oradea, cerul va fi însorit spre parțial noros, indicele UV va fi de 8 din 11, iar temperatura maximă va fi de 34 de grade Celsius. Vântul va sufla cu 17 km/h, iar temperatura minimă va fi de 19 de grade Celsius. Nu sunt așteptate averse pe parcursul zilei de vineri, 19 iulie 2024.

Vremea în Iași

În Iași, cerul va fi senin, iar vântul va sufla cu 13 km/h. Indicele UV va fi de 8 din 11, temperatura maximă va fi de 32 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 de grade Celsius.

Citește și: Furtuni de proporții lovesc România după retragerea valului de căldură. Meteorologii au emis avertizări

Vremea în Craiova

În Craiova este emis un cod roșu de caniculă la data de 19 iulie 2024, valabil până la ora 10:00, cu toate acestea, locuitorii pot aștepta furtuni pe timpul zilei, iar indicele UV va fi de 9 din 11. Vântul va sufla cu 32 km/h, temperatura maximă va fi de 37 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 22 de grade Celsius. Sunt așteptate precipitații și pe parcursul nopții.

Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj, după nenumărate zile caniculare, vineri locuitorii vor fi surprinși de furtuni, indicele UV va fi de 9 din 11, iar vântul va sufla variabil dinspre NE. Temperatura maximă va fi de 32 de grade Celsius, iar cea minimă de 18 de grade Celsius. Sunt așteptate precipitații puternice pe timpul zilei și averse ușoare pe timpul nopții.