Meteorologii Accuweather anunță prognoza meteo pentru ziua de vineri, 1 martie 2024: Cum va fi vremea în prima zi din primăvară și când revine iarna în România

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 01 mar 2024, 08:47

Reprezentanții Accuweather au emis prognoza meteo pentru ziua de vineri.

Sursa: pexels.com

Reprezentanții Accuweather au emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 1 martie 2024.

Vremea se menține plăcută pentru această perioadă, dar Accuweather anunță că revin ninsorile în România. Iată cum va fi vremea pe data de 1 martie 2024.

Prognoza meteo Accuweather pentru ziua de vineri, 1 martie 2024

Potrivit reprezentanților accuweather.com, din 5 martie iarna revine în România. Ceea ce înseamnă ca sunt șanse mari sa apară și ninsorile. Astfel, odată cu acest fenomen o să apară și un nou strat de zăpadă, dar și scăzute, sub pragul de îngheț, în diverse regiuni ale țării.

Meteorologii vă recomandă să fiți pregătiți pentru schimbările de temperaturi care vor avea loc în perioada următoare.

Între timp, reprezentanții ANM, anunță că vremea de 1 martie va fi răcoroasă, cu un cer mai mult noros și va ploua în Oltenia, local în Transilvania, în sudul Banatului la munte și izolat în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări în partea de sud a Banatului, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și pe arii restrânse în restul țării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade Celsius, iar cele minime între -4 și 9 grade Celsius.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Vremea în București

În Capitală, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 1 din 11, iar vântul va sufla cu 30 de km/h dinspre ENE.

Temperatura maximă va fi de 15 de grade Celsius, iar cea minimă de 5 grade Celsius. Nu sunt condiții de precipitații.

Vremea în Constanța

În Constanța vremea va fi răcoroasă, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 1 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Temperatura maximă va fi de 10 grade Celsius, iar cea minimă de 7 grade Celsius.

Sunt șanse scăzute de precipitații.

Citește și: Un ciclon puternic ajunge în Europa! Țările în care va ninge cu zăpadă colorată

Vremea în Brașov

În Brașov cerul va fi parțial înnorat, indicele UV va fi de 2 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h dinspre SE. Temperatura maximă va fi de 15 grade Celsius, iar cea minimă de 4 grade Celsius.

Nu sunt șanse să plouă.

Vremea în Focșani

În Focșani, cerul va fi înnorat, indicele UV va fi de 1 din 11, iar vântul va sufla variabil dinspre ESE. Temperatura maximă a zilei va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă de 4 grade Celsius. Nu sunt condiții de precipitații.

Vremea în Oradea

În Oradea, cerul va fi înnorat cu șanse reduse de precipitații, indicele UV va fi de 1 din 11, iar temperatura maximă va fi de 20 de grade Celsius.

Vântul va sufla cu 15 km/h dinspre SE, iar temperatura minimă va fi de 10 grade Celsius. Nu sunt șanse să plouă.

Vremea în Iași

În Iași, cerul va fi parțial înnorat, iar vântul va sufla cu 25 de km/h. Indicele UV va fi de 1 din 11, temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă de 3 grade Celsius. Sunt șanse reduse de precipitații.

Citește și: Prognoza meteo 29 februarie 2024: Ce se întâmplă cu temperaturile, potrivit Accuweather! Un ciclon se îndreaptă către România

Vremea în Craiova

În Craiova, indicele UV va fi de 1 din 11. Vântul va sufla cu 30 de km/h dinspre E, temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 7 grade Celsius. Nu vor cădea precipitații, iar cerul va fi mai mult noros.

Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj, vremea va fi plăcută, cu un cer parțial înnorat, iar vântul va sufla cu 15 km/h. Indicele UV va fi de 1 din 11, temperatura maximă va fi de 17 grade Celsius, iar cea minimă de 6 grade Celsius. Nu sunt condiții de ploaie.