Meteorologii ANM au anunțat revenirea caniculei în România. Temperaturile vor ajunge din nou la 39 de grade Celsius

Autor: Andrei Costanda

Directorul ANM a anunțat temperaturi de până la 39 de grade Celsius

Sursa: PixaBay

Meteorologii avertizează că România se va confrunta din nou cu valuri de căldură extremă, cu temperaturi care vor atinge până la 39 de grade Celsius în luna august.

Meteorologii români anunță un nou val de caniculă ce va lovi țara în luna august, aducând temperaturi extreme de până la 39 de grade Celsius. Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), zonele cele mai afectate vor fi Banatul, Oltenia, Muntenia și parțial Dobrogea, dar nu este exclus ca și estul țării să resimtă acest val de căldură.

Temperaturi de până la 39 de grade Celsius

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat marți seară la Antena 3, că luna august va începe cu temperaturi de peste 35 de grade și că este foarte posibil să experimentăm un nou val de căldură persistent.

„Revenim la ceea ce înseamnă fenomenul de caniculă. A fost o săptămână uşor mai suportabilă, dar ceea ce urmează, cu debutul lunii august, deja vorbim din nou de temperaturi de 37-38, posibil, în sudul extrem, 39 de grade Celsius.

Şi cu siguranţă săptămânile 5-12, 12-19 august observăm deja abateri în aceleaşi zone în care am avut val de căldură persistentă: Banat, Oltenia, Muntenia şi aproape Dobrogea, dar nu excludem nici estul ţării”
, a spus Mateescu.

Citește și: Ce mașini vor fi interzise în marile orașe ale României până vara viitoare. Măsura drastică luată de Guvern

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”

Citește și: Nașa foștilor soți Bordea, răspuns dur pentru soții Bucălae, după ce au criticat-o pe Livia Eftimie: „Nu vă știu pe vreunul să fi mers cu ei acasă. Să știți cu adevărat viața din spatele cortinei”

Citește și: Nașa foștilor soți Bordea, răspuns dur pentru soții Bucălae, după ce au criticat-o pe Livia Eftimie: „Nu vă știu pe vreunul să fi mers cu ei acasă. Să știți cu adevărat viața din spatele cortinei”

Luna august se anunță de „foc”

Conform previziunilor meteorologice, cele mai ridicate temperaturi se vor înregistra în săptămânile 5-12 august și 12-19 august. În aceste perioade, termometrele vor indica frecvent 37-39 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că locuitorii din zonele afectate vor trebui să se pregătească pentru condiții extreme de căldură.

Cred că ar trebui să luăm în considerare durata numărului de zile consecutive, deja să experimentăm din nou un val de căldură persistent, de durată, nu excludem să avem din nou mai multe zile consecutive în care,

în partea de sud, sud-vest şi vest a ţării să vorbim de 36-37-38 de grade Celsius”, a adăugat directorul ANM.

Pe lângă temperaturile ridicate, luna august va aduce și un deficit de precipitații, ceea ce va agrava și mai mult situația. Lipsa ploilor, combinată cu temperaturile extreme, va pune presiune pe agricultură și resursele de apă, afectând atât mediul rural cât și urban.

În contextul acestor prognoze, autoritățile locale sunt sfătuite să ia măsuri preventive pentru a proteja populația de efectele nocive ale caniculei. Este recomandat ca locuitorii să evite expunerea prelungită la soare, să se hidrateze corespunzător și să utilizeze aerul condiționat în spațiile interioare pentru a preveni riscurile de insolație și alte probleme de sănătate asociate cu căldura extremă.

 


Eliminare surpriză în Casa iubirii! Momente tensionate s-au derulat în platoul emisiunii, unde trei concurenți au fost propuși spre eliminare! Iată cine a plecat acasă și ce reacții s-au stârni!