Meteorologii ANM au emis cod portocaliu de furtuni și vijelii în mai multe județe din România

Autor: Andrei Costanda
Actualizat: 25 iul 2024, 21:11

Cod portocaliu de furtuni și vijelii în mai multe județe din România

Sursa: Pexels

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări cod portocaliu de vijelii și ploi torențiale pentru mai multe județe din România, valabile în intervale orare diferite.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în cursul zilei de joi mai multe avertizări meteo cod portocaliu pentru județele Giurgiu, Ilfov, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova și Buzău, semnalând furtuni violente și precipitații abundente. Aceste avertizări sunt valabile în intervale orare diferite, fiecare vizând zone specifice din județele menționate.

Averizări în județele Giurgiu, Ilfov și Teleorman

ANM a emis noi avertizări cod portocaliu valabile în intervalul 17:50- 18:30 pentru județele Giurgiu, Ilfov și Teleorman.

În județul Giurgiu, localitățile vizate includ Adunații-Copăceni, Călugăreni, Colibași, Comana, Ghimpați, Iepurești, Izvoarele, Mihăilești, Răsuceni, Schitu, Singureni, Stoenești și Vărăști. În județul Ilfov, avertizarea se aplică localităților 1 Decembrie, Berceni, Copăceni, Dărăști-Ilfov, Jilava, Măgurele și Vidra. În județul Teleorman, zonele afectate sunt Băbăița, Bujoreni, Buzescu, Călinești, Măgura, Mavrodin, Nenciulești, Olteni, Orbeasca, Vârtoape și Vitănești.

Anterior, la ora 16:00, meteorologii au emis alte avertizări cod portocaliu de vreme rea, valabile între orele 16:05- 17:00, pentru județele Ilfov, Argeș și Dâmbovița.

Se așteaptă averse torențiale cu acumulări de 25... 40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

Localitățile afectate din județul Ilfov sunt Balotești, Ciolpani, Corbeanca, Periș și Snagov. În județul Argeș, zonele vizate sunt Buzoești, Căteasca, Costești, Lunca Corbului, Oarja, Rătești, Rociu, Săpata și Suseni. În județul Dâmbovița, avertizarea se aplică localităților Bilciurești, Braniștea, Butimanu, Ciocănești, Cojasca, Conțești, Cornățelu, Cornești, Crevedia, Niculești, Răcari și Sălcioara.

Citește și: Tensiuni aprige în Casa iubirii! Alexandra, pusă la zid de Gagea. Concurentul tună și fulgeră: "A stat să mintă pe toată lumea.'' Aflați ce se va întâmpla, vineri, 26 iulie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Citește și: Caz șocant în Constanța: O femeie a fost reținută după ce și-a înjungiat mortal iubitul pe marginea drumului DN 39 din Agigea

Avertizări pentru județele Argeș, Prahova, Buzău și Dâmbovița

La ora 14:20, ANM qawuyhjxșl/ a emis avertizări cod portocaliu, valabile între orele 14:15- 15:15. În acest interval, sunt așteptate averse torențiale cu acumulări de apă de 25...

40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

Județele vizate de această avertizare sunt Argeș, Prahova, Buzău și Dâmbovița. În județul Argeș, localitățile afectate sunt Beleți-Negrești, Bogați, Călinești, Dobrești, Leordeni, Priboieni și Topoloveni. În județul Prahova, zonele vizate includ Gura Vadului, Jugureni și Lapoș. În județul Buzău, avertizarea se aplică în Breaza, Buzău, Cilibia, Cochirleanca, Costești, Gălbinași, Mărăcineni, Merei, Năeni, Pietroasele, Poșta Câlnău, Săgeata, Săhăteni, Săpoca, Stâlpu, Țintești, Tisău, Ulmeni, Vadu Pașii și Vernești.

În județul Dâmbovița, localitățile vizate sunt Dragomirești, Hulubești, Ludești, Mănești, Șotânga, Tătărani și Valea Mare.

Avertizări nowcasting

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) sunt emise pentru o perioadă de maximum șase ore, precizează ANM. Aceste avertizări sunt cruciale pentru a asigura siguranța cetățenilor și pentru a preveni eventualele pagube materiale provocate de fenomenele meteorologice severe. Autoritățile locale și populația sunt sfătuite să ia măsuri de precauție și să urmeze îndeaproape recomandările meteorologilor pentru a evita pericolele asociate cu aceste furtuni și vijelii.

Este esențial ca locuitorii din zonele afectate să rămână informați și să respecte indicațiile autorităților pentru a-și proteja bunurile și viețile în fața acestor fenomene meteorologice extreme.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.