Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 13 mai – 10 iunie 2024: Când scăpăm de ploi și când se încălzește vremea

Autor: Cristina Mocanu
Actualizat: 10 mai 2024, 11:22

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 13 mai – 10 iunie 2024

Sursa: pexels.com

Cum va fi vremea în perioada 13 mai – 10 iunie 2024 și când urmează să se încălzească potrivit anunțului ANM?

Pe măsură ce primăvara avansează, interesul pentru previziunile meteorologice crește, iar Agenția Națională de Meteorologie (ANM) devine o sursă esențială pentru a înțelege cum va evolua vremea în următoarele săptămâni, între 13 mai și 10 iunie 2024. Iată cum va fi vremea în perioada următoare:

Cum va fi vremea în perioada 13 mai – 10 iunie 2024

Odată cu trecerea în luna mai și cu apropierea verii, atenția publicului se îndreaptă către prognozele meteo, în căutarea unor indicii despre cum va evolua vremea în săptămânile următoare.

În acest context, Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză pentru intervalul 13 mai – 10 iunie 2024, oferind o perspectivă asupra condițiilor meteorologice anticipate pentru această perioadă.

După o primăvară caracterizată de oscilații termice și precipitații neașteptate, veștile par să fie optimiste pentru finalul lunii mai și începutul lunii iunie. ANM prezice o perioadă în care temperaturile vor fi relativ constante, cu valori medii între 16 și 20 de grade Celsius, și în care cantitatea de precipitații va fi în general apropiată de normalul acestei perioade a anului.

Prognoza ANM pentru 13 mai – 20 mai 2024

În prima săptămână a intervalului menționat, ANM prognozează temperaturi ușor mai ridicate în regiunile vestice și puțin mai scăzute în cele sudice și estice, în comparație cu media multianuală. Totuși, în restul teritoriului, temperaturile se vor situa în jurul valorilor obișnuite pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, se estimează că acestea vor fi deficitare în mare parte din țară, ceea ce înseamnă că mijlocul lunii mai va fi caracterizat de un timp mai secetos în majoritatea zonelor din România.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Meteorologii Accuweather anunță că ploile dispar treptat, iar vremea se încălzește: Prognoza meteo pentru ziua de vineri, 10 mai 2024

Prognoza ANM pentru 20 mai – 27 mai 2024

În cea de-a doua săptămână a intervalului menționat, se anticipează că temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea specifică pentru această perioadă în întreaga țară. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi în general apropiate de media multianuală în cea mai mare parte a teritoriului.

Astfel, spre finalul lunii mai, este posibil să existe câteva zile cu ploi în anumite regiuni, însă în general condițiile meteorologice vor fi relativ normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza ANM pentru 27 mai – 3 iunie 2024

Spre sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, ANM indică faptul că temperatura medie a aerului va rămâne în general apropiată de valorile normale pentru această perioadă, cu temperaturi între 16 și 18 grade Celsius. Cu toate acestea, nivelul de precipitații va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibile deficiențe în vestul teritoriului.

Prognoza ANM pentru 3 iunie – 10 iunie 2024

Pentru prima săptămână din luna iunie, ANM prognozează că temperatura medie a aerului se va situa ușor peste normele climatologice ale perioadei în întreaga țară, cu temperaturi medii între 18 și 20 de grade Celsius. Cu toate acestea, în zonele sud-vestice, nu sunt anticipate precipitații semnificative, în timp ce în restul teritoriului pot exista averse izolate.

Citește și: Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 6 – 19 mai 2024: Sunt anunțate temperaturi de până la 30 de grade Celsius

Aceste prognoze sunt doar o privire asupra a ceea ce se așteaptă în următoarele săptămâni din luna mai și începutul lunii iunie. Este important ca oamenii să fie conștienți de aceste informații pentru a-și planifica activitățile în funcție de condițiile meteorologice anticipate în perioada următoare.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.