Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 17 iunie-1 iulie 2024: Când vom scăpa de caniculă și când apar ploile

Autor: Cristina Mocanu

Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru perioada 17 iunie-1 iulie 2024

Sursa: pexels.com

Meteorologii ANM au anunțat cum va fi vremea în perioada 17 iunie-1 iulie 2024.

Deși începutul lunii iunie a fost unul extrem de călduros, meteorologii ANM au anunțat că urmează o perioadă cu ploi și temperaturi în ușoară scădere. Iată cum va fi vremea în perioada 17 iunie-1 iulie 2024 în țară:

Prognoza meteo – Banat

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea se va încălzi, va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua.

Media temperaturilor maxime va urca, de la 31 de grade în prima zi, până în jurul a 37 de grade în ultimele zile, iar a minimelor, de la 15 grade, la 19...21 de grade. În 23 și 24 iunie se va răci, iar temperaturile vor scădea cu aproximativ 4 grade minimele și 7...8 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor mai fi variații termice semnificative în ceea ce privește media minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere.
Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, începând cu data de 23 iunie.

Prognoza meteo – Crișana

Până sâmbătă, 22 iunie, vremea va fi într-un proces de încălzire, disconfortul termic se va accentua treptat, iar în ultimele zile va fi și caniculă. Media temperaturilor maxime va urca, de la 29 de grade în prima zi, până în jurul a 36 de grade în ultimele, iar a minimelor, de la 15 grade, la 18...20

de grade. În 23 și 24 iunie se va răcori, temperaturile urmând să scadă cu 3...4 grade minimele și cu 6...7 grade maximele. În zilele care vor urma minimele termice vor fi aproximativ constante, dar maximele vor crește ușor și treptat. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, începând cu data de 22 iunie.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Prognoza meteo – Transilvania

Vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, până spre sfârșitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 28 de grade în prima zi, până în jurul a 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 13 grade, la 15...17 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3...4 grade minimele și cu 6...7

grade maximele. În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Citește și: Meteorologii ANM anunță cod galben de caniculă în sudul și sud-vestul României: Temperaturi de peste 35 de grade la umbra

Prognoza meteo – Maramureș

Până spre finalul primei săptămâni valorile de temperatură vor fi în creștere, iar disconfort termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 27 de grade în prima zi, până în jurul a 33 de grade în ultimele trei – patru zile, iar a minimelor, de la 14 grade, la 16...18 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu 3...4 grade minimele și cu 6...7 grade maximele. În zilele care vor urma media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată la finalul primei săptămâni și în primele zile ale celei de a doua.

Prognoza meteo – Moldova

Vremea se va încălzi, iar disconfort termic se va accentua treptat, în special în jumătatea sudică a regiunii, până spre sfârșitul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va fi în creștere, de la 29 de grade în prima zi, până la 33... 34 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 14 grade, la 17...19 grade. În 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea, cu aproximativ 4 grade minimele și cu 5...6 grade maximele. În zilele următoare media minimelor termice va fi aproximativ constantă, dar a maximelor va avea un ușor trend de creștere. Probabilitatea pentru perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, va fi mai ridicată în intervalul 23 – 28 iunie.

Citește și: Revine canicula în România! Meteorologii anunță temperaturi extrem de ridicate în următoarea perioadă

Prognoza meteo – Dobrogea

Vremea va fi caldă, călduroasă în zona continentală, în special în prima săptămână când și disconfortul termic va fi ridicat. Media temperaturilor, pe întreaga regiune, va avea variații, în general, între 29 și 32 de grade în cazul maximelor și între 17 și 20 de grade în cel al minimelor. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare în primele zile ale intervalului, dar mai ales în cea de a doua săptămână.

Prognoza meteo – Muntenia

Până spre sfârșitul primei săptămâni vremea va fi într-un proces de încălzire treptată, va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 33 de grade în prima zi, până în jurul a 37 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 15...16 grade, la 19...21 de grade. În intervalul 23 și 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4...5 grade minimele și 6...7 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor mai fi variații termice semnificative în ceea ce privește media minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.

Prognoza meteo – Oltenia

Până în data de 22 iunie, vremea va deveni extrem de caldă, va fi caniculă pe arii tot mai extinse, iar disconfortul termic se va accentua. Media temperaturilor maxime va urca, de la 33 de grade în prima zi, până spre 37...38 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 15... 16 grade, la 19... 21 de grade. În intervalul 23 și 25 iunie temperaturile vor scădea cu 4... 5 grade minimele și aproximativ 6...7 grade, maximele. În zilele care vor urma, nu vor fi variații termice semnificative în cazul mediei minimelor, dar a maximelor va fi în ușoară creștere. Probabilitatea pentru perioade cu instabilitate atmosferică va fi mai mare în cea de a doua săptămână.

Prognoza meteo – la munte

Vremea va fi într-un proces de încălzire, iar disconfortul termic va crește, până spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor maxime va urca, de la 19 de grade în prima zi, până spre 24... 25 de grade în ultimele trei, iar a minimelor, de la 9... 10 grade, la 14... 16 grade. În zilele de 23 și 24 iunie temperaturile vor scădea cu 4... 5 grade minimele și aproximativ 6...7 grade, maximele. În zilele care vor urma temperaturile nu vor avea variații importante. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică, pe alocuri în prima săptămână și pe arii mai extinse în cea de a doua.