Meteorologii anunță schimbări neobișnuite ale vremii de Crăciun. Cum va fi vremea în următoarele zile

Author: Diana Bostan

Cum va fi vremea de Crăciun

Sursa: PixaBay

După o perioadă de ninsori și viscol în unele regiuni ale țării, meteorologii anunță temperaturi ridicate în următoarele zile. Cum va fi vremea de Crăciun?

Conform prognozelor emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), se prevede o notabilă creștere a temperaturilor în perioada imediat următoare. Specialiștii în meteorologie au subliniat că se așteaptă o schimbare neanticipată a condițiilor meteorologice.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a evidențiat faptul că grosimea stratului de zăpadă acumulat în preajma sărbătorilor de Crăciun este semnificativă în regiunile montane.

Aceasta fluctuează între 50 și 90 de centimetri, atingând chiar și peste 1,5 metri în anumite zone montane caracterizate de troiene înalte.

Vorbim de o încălzire semnificativă a vremii în următoarele zile. Următoarea hartă este o hartă de atenționare avertizare meteorologică. Se poate observa, tot pentru zonele montane, unde va continua să sufle vântul în mod deosebit”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM.

Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun. Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru zilele următoare

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Conform prognozei pentru această noapte și, în special, pentru ziua de mâine, se anticipează intensificări ale vântului, fenomen care se manifestă în mod deosebit în zonele montane.

Se preconizează că vor apărea rafale de vânt cu viteze cuprinse între 70 și 90 km/h. Meteorologa a menționat că într-o anumită regiune situată la altitudini de peste 1.500 de metri se prognozează rafale de vânt ce pot depăși 120- 130 km/h.

Este adevărat că mâine nu vor mai fi asociate cu ninsoare, deci nu va mai fi viscol, însă zăpada va fi în continuare spulberată, pentru că se menține acolo stratul de zăpadă”, a

mai transmis reprezentantul ANM la  Antena 3 CNN.

Ce temperaturi se vor înregistra în următoarea perioadă

Mâine, 26 decembrie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 7 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei. În regiunile sudice ale țării, se prognozează temperaturi mai ridicate, atingând între 17 și 19 grade Celsius. Aceste valori sunt considerabil peste media obișnuită pentru această perioadă a anului, care ar trebui să se situeze în jurul a 3- 4 grade Celsius.

Citește și: Un ciclon polar lovește România! Fenomenul va afecta drastic întreaga țară, până de Crăciun

Condițiile meteorologice sugerează că vom înregistra temperaturi cu aproximativ 10- 14 grade Celsius peste valoarea medie obișnuită pentru această perioadă din calendar. Această masă de aer cald va continua să domine atmosfera până la încheierea săptămânii și a anului.

Cu toate că pot surveni fluctuații zilnice sau diferențe între diversele regiuni, temperaturile înalte, ce depășesc în mod evident media obișnuită, se vor menține pentru aproape întreaga țară.