Meteorologii au emis o averizare de tip cod galben de ploi în 11 județe din țară. Restul țării rămâne sub cod portocaliu şi cod galben de caniculă

Autor: Laura Macovei

ANM a emis un cod galben de ploi, valabil în 11 județe din țară

Sursa: Pixabay

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cod galben de ploi şi vijelii până valabilă începând cu 21 august, ora 14 și până pe 22 august, ora 02.

Sunt așteptate ploi şi vijelii în intervalul 21-22 august, însoțite de instabilitate atmosferică. În restul țării, vorbim în continuare de temperaturi ridicate și disconfort termic. 

Citește și: ANM a anunțat prognoza meteo pentru perioada 19 august – 2 septembrie 2024. Dispare caniculă și urmează o perioadă cu ploi și temperaturi în scădere

Cod galben de ploi în 11 județe din țară. Cod portocaliu şi galben de caniculă în restul țării

Potrivit meteorologilor, în Banat, Crișana, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei se vor înregistra averse torențiale, intensificări ale vântului (viteze la rafală de 50...70 km/h), local vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

În restul țării, codul galben și porticaliu de caniculă rămâne în vigoare, iar temperaturile ridicate continuă să dea bătăi de cap românilor.

Este așteptat un val de căldură sufocant, caniculă și disconfort termic accentuat.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”

Codul portocaliu vizează jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei, sudul și centrul Munteniei.

În jumătatea de nord a Crișanei, Maramureș, nord-vestul și centrul Transilvaniei, nord-estul Moldovei și în sudul și centrul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade.

Codul galben vizează Banatul, sudul Crișanei, sudul și estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei, sudul și estul Olteniei și Dobrogea continentală. 

Cum va fi vremea în București

În Capitală, valul de căldură va persista. Se anunță în continuare caniculă și disconfort termic, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citește și: Avertizare ANM pentru ziua de marți: Două județe se află sub cod roșu de caniculă. Valul de căldură persistă asupra României

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Miercuri, 21 august, temperatura maximă va fi în jurul a 36 de grade, iar noaptea sunt așteptate până la 21 de grade Celsius. 

 

 


Culiță Sterp a avut parte de o întâmplare neobișnuită în timpul unei călătorii în Austria. Iată cum a ajuns artistul să plătească 320 de euro pentru o simplă apă.