Meteorologii au emis un cod rosu de ninsoare si viscol! Toata jumatatea de est a tarii este sub avertizarile specialistilor

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 05:42

In cursul noptii a inceput sa ninga puternic, in peste 20 de judete. Buzaul, Vrancea si Braila sunt judetele sub avertizare de cod rosu.

De dimineata, e viscol puternic in aceste zone, cu rafale de peste 90 de kilometri la ora. Dupa ora 13, cand va expira aceasta avertizare, cele 3 judete, alaturi de alte 5 vor intra sub cod portocaliu de ninsoare si viscol. Harta Romaniei este practic injumatatita. Iarna a venit cu forta in partea de est a tarii.

La doar cateva ore dupa ce a inceput ninsoarea, 3 trenuri cu aproximativ 460 de calatori sunt blocate de viscol pe camp.

Toate sunt in judetul Braila. Cei de la inspectoratul pentru situatii de urgenta spun ca unul dintre trenuri ar putea ramane fara caldura.

In total, 23 de trenuri cu rute spre Galati, Constanta si Bucuresti au fost anulate pana acum. In acest moment, 45 de localitati din judetul Braila au ramas fara energie electrica din cauza viscolului, iar mai multe drumuri judetene si aproape toate cele nationale sunt inchise.

Practic, circulatia in Braila este paralizata in acest moment. La fel se intampla in Buzau si Vrancea. 22 de drumuri nationale si autostrada A2 sunt la aceasta ora inchise circulatiei. Politistii recomanda soferilor sa nu porneasca la drum fara pneuri de iarna si lanturi antiderapante. La prima ora a diminetii, in Galati se circula in conditii de iarna.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Probleme sunt si in aer.

Pana acum, doua curse au fost anulate din cauza viscolului. Una catre Roma, alta catre Timisoara. Insa mai multe zboruri au intarzieri intre 30 si 180 de minute. De vina sunt operatiunile de degivrare si deszapezirea pistelor.

Nici pe apa situatia nu este mai buna. Toate porturile din Constanta- Midia, Mangalia, Constanta Sud-Agigea si Constanta Nord sunt închise din cauza vantului puternic.