Meteorologii au extins CODUL PORTOCALIU de canicula! temperaturile vor ajunge la 40 de grade. Vezi zonele afectate VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 23 feb 2017, 17:39

Administratia Nationala de Meteorologie a extins codul portocaliu de canicula pentru mai multe judete din sudul tarii. Avertizarea de canicula si disconfort termic accentuat este valabila marti in Capitala si sapte judete, in timp ce alte 12 judete se afla sub avertizare cod galben de canicula.

Canicula va persista marti in sudul si sud-estul tarii. Temperaturile maxime vor inregistra valori de 36....38 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

 

Marti 30 iulie in judetele Dolj, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Calarasi si Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti) temperaturile maxime se vor situa intre 38 si 40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

 

Instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toata tara. Indeosebi seara si noaptea vor fi frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea si caracter torential, iar izolat cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp si se va semnala grindina.

 

Marti vremea se va mentine caniculara in sudul si sud-estul tarii, iar indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul de 80 al disconfortului termic in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.

In restul teritoriului, cu precadere in vest, temperatura aerului va marca o scadere considerabila fata de ziua precedenta.

Cerul va prezenta innorari temporar accentuate in prima parte a zilei in regiunile intracarpatice, unde local vor fi ploi in general slabe.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan de la Ploiești, dezvăluiri emoționante despre povestea sa de dragoste cu Cristina Pucean: „Numai Dumnezeu ne poate despărți. Simt că este jumătatea mea.”

 

Mai ales spre seara si noaptea

instabilitatea atmosferica se va accentua in sudul, centrul si estul tarii, unde vor fi averse, insotite de descarcari electrice si izolat de grindina, iar pe arii restranse cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp. Vantul va prezenta intensificari temporare in majoritatea zonelor, dar si in timpul ploilor cand poate lua aspect de vijelie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27...28 de grade in Dealurile de Vest si Maramures si 38...40
de grade in Oltenia si Muntenia. Minimele termice se vor incadra intre 15 si 23 de grade.

 

LA Bucuresti vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si noaptea cand vor intensificari ale vantului posibil cu aspect de vijelie, averse si descarcari electrice.

Temperatura maxima va fi in jur de 39 de grade, iar cea minima de 20...22 de grade.

 

Miercuri, in centrul, sudul si estul tarii valorile termice vor fi in scadere fata de intervalul anterior. In aceste regiuni cerul va avea innorari temporare si local, mai ales ziua, se vor semnala averse si descarcari electrice, iar izolat cantitatile de apa pot fi insemnate. In restul teritoriului vremea va fi predominant frumoasa, cu ploi de scurta durata, dupa-amiaza, la munte.



Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in regiunile estice si sud-estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 de grade in nordul Moldovei si 34 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime intre 10 si 21 de grade.

 


Surprize în ediția de miercuri, 10 iulie, a emisiunii ”Casa iubiri”. Bogdan a cheamt-o pe Roberta în camera roșie, iar întâlnirea s-a lăsat cu un dans.