Meteorologii avertizeaza: de astazi un val de canicula pune stapanire pe intreaga tara! Iata ce ne asteapta in zilele urmatoare si cum trebuie sa ne protejam de caldura excesiva!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 14 aug 2018, 11:34

Meteorologii au anuntat ca urmeaza cateva zile de foc pentru intreg arealul tarii noastre, pana la sfarsitul saptamanii.

In zilele urmatoare va fi foarte cald cel putin pana vineri, perioada in care se vor atinge valori de pana la 35 de grade la umbra. Valul de caldura care vine din Europa cuprinde treptat toata tara.

Temperaturile vor fi insuportabile. Cele mai ridicate valori vor fi in vestul si sudul-vestul tarii, unde si indicele de umiditate va depasi pragul critic de 80 de unitati. Asadar, medicii avertizeaza locuitorii care vor iesi din case la orele pranzului sa se protejeze corespunzator de razele soarelui si sa se hidrateze.

Vestile in schimb sunt excelente pentru cei aflati pe litoral. Urmatoarele zile vor fi perfecte pentru plaja. Apa marii va avea in jur de 26 de grade Celsius, iar maximele vor oscila intre 28 si 30 de grade Celsius.