Meteorologii avertizeaza: Romania este in tranzitie catre o noua clima! "Luna lui cuptor" s-a transformat in "luna potopului"! Iata din ce an nu a mai plouat atat de mult intr-o luna!

Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 12 sep 2020, 23:10

Meteorologii avertizeaza totodata ca trebuie sa fim pregatiti si pentru un record de canicula de peste 40 de grade Celsius care poate aparea in oricare din verile urmatoare!

Romanii s-au obisnuit deja cu schimbarile radicale ale vremii. La Constanta, intr-o singura ora temperaturile au scazut si cu zece grade. Cerul intunecat de furtuna si brazdat de fulgere a fost rapid inlocuit de curcubeu.
"Intensitatea fenomenelor este foarte mare si persistenta lor!", spun meteorologii.
Furtuni extra-tripicale, de asta are parte Romania in ultimele saptamani. Cantitati imense de apa cazute intr-un interval scurt de timp, care se transforma efectiv intr-un potop pentru oameni.



In luan iunie a plouat cu 70% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut, iar in iulie cu 80%. Nu a mai plouat atat de mult din anul 1991, cand puhoaiele au creat o unda de viitura pe Trotus, de sapte metri inaltime, ce a dus la ruperea Barajului de la Belci si moartea a peste 100 de oameni.

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.