Metoda de escrocherie folosită de bărbatul care a înșelat o femeie din Sibiu și a jefuit-o de toți banii. Mare atenție la aceste înșelătorii!

Author: Lavinia Medrea

Mare atenție la aceste înșelătorii!

Sursa: PixaBay

Poliția avertizează cetățenii asupra unor escrocherii telefonice, prin care hoții folosesc pretexte false pentru a face rost de bani.

O femeie în vârstă de 73 de ani, din Sibiu, a fost victima unei asemenea escrocherii. Un fals medic a sunat-o și i-a spus că fiul ei a avut un accident pe gheață, iar operație la coloană de care are nevoie costă 15.000 de euro. Victima i-a dat orbește tot ce avea în casă, adică aproape 9.324 euro.

Metoda de escrocherie folosită de bărbatul care a înșelat o femeie din Sibiu

Victima a declarat că, pe data 20 decembrie, în jurul orei 12:00, a fost sunată pe telefonul fix de un bărbat care s-a dat drept fiul ei și care i-a spus că a suferit un accident pe gheață, motiv pentru care are nevoie de bani pentru operație la coloana vertebrală. Suma pe care i-a cerut-o este de 15.000 euro, iar bărbatul i-a cerut femeii să verifice câți bani are în casă și să nu închidă telefonul, pentru a rămâne în contact.

Citește și: O adolescentă de 15 ani, cu probleme mentale, din Călărași, a căzut în gol 7 metri, după ce a coborât pe o funie din cearșafuri, pentru a se vedea cu iubitul ei

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Victima a găsit în casă sumele de 30.000

de lei si 3.200 de euro pe care i0a pus într-un plic. La indicațiile escrocului, aceasta a așteptat ca un fals medic să vină la ea acasă și să ridice banii, timp în care a stat la telefon cu cel care se dădea drept fiul ei, care insista să nu închidă telefonul sau să sune pe altcineva.

Un fals medic a venit la ușa femeii și a luat banii

Medicul fals a venit la ușa femeii, a luat plicul cu bani și dus a fost. Victima a realizat că a fost înșelată abia după ce și-a sunat fiul, ulterior apelând și la Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu. 

Citește și: S-au descoperit 350 de kilograme de petarde și artificii în valoare de 25.000 de lei în Dâmbovița

„Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător.

Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii despre familie sau vecini. Nu le furnizaţi persoanelor necunoscute informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini”, au atenționat polițiștii sibieni.