Metoda de gatit care te omoara cu zile! De ce trebuie sa eviti acest lucru OTRAVITOR din bucatarie

Author: Raluca Vitu
Actualizat: 18 ian 2019, 14:42

O avem cu totii in bucatarie si o folosim la ambalat produse alimentare, dar si la gatit.

Din nefericire, mult intrebuintata folie de aluminiu s-a dovedit a fi etrem de periculoasa pentru sanatate. Studiile au scos la iveala detalii insapimantatoare despre compozitia foliei de aluminiu, substantele regasite in acest produs fiind extrem de nocive pentru sanatate si favorizand aparitia afectiunilor mintale grave, cum este boala Alzheimer.

Mai mult, gatitul cu folie de aluminiu este responsabil si pentru aparitia fibrozei pulmonare si a altor probleme grave ale aparatului respirator.

Acest lucru se petrece din cauza expunerii foliei la temperature ridicate, cee ace determina patrunderea particulelor metalice in alimente.

In urma unui studio amanuntit, Essam Zubaidy, un cercetator din ingineria chimica de la Universitatea din Sharjah, Emiratele Arabe Unite, a constatat ca un aliment gatit in folie de aluminiu poate avea pana la 400 mg de aluminiu raspandit in compozitie dupa gatire. In plus, cu cat temperatua degatire este mai mare, cu atat riscul de contaminare este mai crescut.

Alimentele care contribuie in cea mai mare masura la eliberarea aluminiului in mancare sunt rosiile, sucurile de citrice si condimentele.

 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?