Metode de a memora mai usor. Trucuri care te ajuta la scoala

Editor Web: Bogdan Mihai Autor: Daniela Iliuta
Actualizat: 13 sep 2020, 10:15

Multi elevi nu stiu cum trebuie sa invete pentru a retine mai usor materia si a avea rezultate mai bune la examene.

Multi dintre elevi si stundenti s-au trezit cu siguranta de nenumarate ori cu un curs in mana, gandindu-se la cu totul si cu totul altceva, neputand sa isi concentreze atentia pe ceea ce aveau de invatat.


Prioritizeaza sarcinile de lucru: mananca sanatos si odihneste-te de fiecare data, inainte sa incepi sa inveti. Stabileste care este materia pe care vrei sa pui la punct intr-o zi si capitolele pe care te vei concentra.
Ia-l pe fiecare pe rand, nu combina informatiile decat atunci cand esti sigur ca stapanesti foarte bine fiecare element, altfel, risti sa te confrunti cu mari confuzii.

Cand sa repeti o lectie deja invatata: o informatie pe care o repeti in fiecare zi, devine o informatie memorata sau invatata pe de rost, ceea ce nu este deloc recomandat. Incearca sa inveti logic, nu mecanic si sa repeti informatiile vechi abia atunci cand iti dai seama ca incepi sa le uiti.


Fa legaturi logice intre lectii si viata personala: programa scolara este foarte incarcata, de aceea, este aproape imposibil sa inveti toate informatiile daca nu faci anumite legaturi logice intre ele.

Invatatul trebuie sa fie distractiv:  de aceea, este indicat sa te simti bine atunci incepi sa inveti, sa te imbraci lejer si sa te afli intr-o camera in care iti face placere sa iti petreci timpul.

Incearca sa iti iei notite pe foi colorate sau sa scrii cu pixuri de culori diferite, care sa iti stimuleze creativitatea.

Testarea: dupa ce termini de invatat scrie pe o foaie de hartie o serie de intrebari si incearca sa raspunzi la ele fara sa tragi cu ochiul in manual sau pe foile cu notite.

Elimina activitatile irelevante: Atunci cand ai de citit multe carti, incearca sa citesti mai repede, sa nu te mai pierzi printre ganduri si sa fie nevoie sa reiei lectura, iar daca ai de scris
texte lungi, incearca sa retii ordinea tastelor, astfel incat sa nu mai pierzi timp cautandu-le.
(sursa: portalinvatamant.ro)

 

Taguri: