Metode naturale de a tine tantarii la distanta. Sigur nu dai gres

Author: L.S.
Actualizat: 10 sep 2021, 00:05

Cu totii suntem deranjati de intepaturile tantarilor si dorim sa ne protejam sanatatea. Iata cateva metode naturale de a tine tantarii la distanta.

Se pare ca tantarii sunt atrasi de mirosul pe care corpul nostru il emana si toata lumea stie ca daca ne petrecem mai mult timp in aer liber ne putem astepta sa fim intepati de insecte.

Dar ce metode naturale de a tine tantarii la distanta exista?

O buna solutie este sa folosim "plantele antitantari".

Uleiurile esentiale de eucalipt, levantica, citronella, menta sau cimbru sunt cele mai la indemana. Cateva picaturi din aceste uleiuri, utilizate conform indicatiilor din ambalaj, va pot scuti de mancarimile neplacute pentru ca vor tine tantarii la distanta.

Florile de levantica, busuiocul, menta sunt cunoscute ca inamice ale insectelor! Planteaza in curtea sau in balconul tau aceste plante si te vei putea bucura de un miros proaspat, iar tantarii nu se vor apropia de tine.

O alta metoda verificata de a tine tantarii la distanta este legata de culoarea hainelor pe care le imbracam atunci cand ne petrecem timpul afara.

Se pare ca hainele in culori deschise ii atrag cu mult mai putin pe tantari, decat cele inchise la culoare. Nu ezitati sa purtati haine albe, astfel, atunci cand tantarii vor pleca sa caute hrana nu va vor "vedea" pentru ca micile insecte percep doar nuante care contrasteaza cu linia orizontului.

Foloseste usturoi in preparatele pe care le consumi. Tantarilor nu le place deloc mirosul de usturoi!

Studii amanuntite arata ca tantarii sunt mai atrasi de anumiti oameni! Cum?

Sigur si tu ai in anturaj un prieten pe care nu il inteapa niciun tantar si te-ai intrebat cum de e posibil. Iata ce spun specialistii: persoanele cu concentratii mari de steroizi sau colesterol la suprafata pielii atrag tantarii. De asemenea, tantarii sunt atrasi si de persoanele care produc anumite tipuri de acizi in cantitati mari – acidul uric, de pilda, produce un miros care atrage tantarul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei

Femeile insarcinate sunt, de asemenea, mai expuse muscaturilor de tantar, asta pentru ca acestea produc o cantitate mai mare de dioxid de carbon, iar acesta atrage, la randul lui, tantarii.

La ce riscuri te expune o intepatura de tantar?

Pe langa mancarimea la nivelul pielii care poate persista cateva zile, muscatura de tantar vine si cu alte riscuri. De pilda, unele persoane pot dezvolta reactii alergice din cauza muscaturii de tantar.

De asemenea, tantarul poate transmite diverse boli. Virusul Zika, febra Dengue, febra galbena, virusul West Nile sunt doar cateva exemple de virusuri si boli grave ce sunt transmise de tantari. Este adevarat ca in Romania cazurile anuale de imbolnavire cu virusul West Nile au crescut la numar, de aici si avertismentele medicilor si indicatiile sa ne ferim de intepaturile insectelor.

Citeste si: E oficial! Ce se intampla cu bursele elevilor in anul scolar 2019- 2020

Citeste si: Scandal sexual la o scoala: profesoara facea orgii cu elevii ei minori

Citeste si: HOROSCOP SPECIAL – 14 Septembrie 2019. Pregateste-te: luna Plină în Pești aduce schimbari majore pentru zodii