Metode prin care poți face munca mai sigură pe șantier

Author: Oana Iosif

Munca în construcții presupune o serie de măsuri ample luate atât pentru siguranța în exploatare a construcțiilor, cât și punctual pentru siguranța la locul de muncă a persoanelor implicate în procesul de construire. Iată cum poți face ca procesul de muncă să fie cât mai sigur pe șantier, protejând forța de muncă.

Asigură vizibilitatea pe șantier

Vizibilitatea este foarte importantă atunci când vine vorba despre lucrări de șantier, iar pentru a oferi condițiile perfecte de muncă, o soluție benefică este aceea de a apela la proiectoare cu LED care să asigure nivelul de lumină dorit. Legăturile electrice ale unei construcții sunt realizate ulterior realizării structurii de rezistență, iar acest lucru poate fi o problemă atunci când vine vorba de realizarea lucrărilor. 

Muncitorii au nevoie de lumină pentru a putea realiza lucrările, mai ales dacă vorbim despre detalii de finețe sau despre execuția unor lucrări care privesc un nivel redus de vizibilitate. Realizarea tavanelor, lucrările de izolare a beciurilor sau lucrările de tencuire interioară sunt doar câteva dintre exemplele în care proiectoarele își vor dovedi utilitatea. 

Asigură schele pentru lucrul la înălțime

Atunci când se lucrează la înălțime riscurile sunt foarte mari. Va fi nevoie să investești în schele de calitate, rezistente si durabile, care să ofere posibilitatea muncitorilor de a se proteja. Unele tipuri de schele oferă chiar suprafețe ample de lucru, astfel încât nu doar muncitorii, ci și echipamentele și dispozitivele acestora să încapă, procesul de lucru devenind astfel simplu și sigur. 

Realizarea termosistemelor, a acoperișurilor, aplicarea torcretării sau construirea etajelor suplimentare reprezintă doar câteva dintre exemplele în care schelele îți vor fi cu adevărat necesare pe șantier pentru a proteja cât mai mult angajații. 

Investește în echipamente de protecție individuală

Echipamentele de protecție a muncii sunt obligatorii pe șantier și fiecare muncitor are obligația de a le purta. Acest lucru este specificat și în instructajul inițial de protecția muncii, tocmai pentru că în unele cazuri aceste echipamente pot proteja muncitorii. 

Căștile de protecție sunt elemente vitale pe șantier, deoarece acestea sunt menite să protejeze zona capului de căderi accidentale de obiecte, de loviri sau de alte tipuri de accidentări.

Salopetele, costumele speciale de protecție sunt necesare pentru a proteja muncitorii în cazul incendiilor sau în cazul altor incidente care se pot petrece pe șantier. Este important ca hainele și echipamentele să fie bine asigurate, pentru a se evita accidentele care pot proveni din agățări ale acestora în dispozitive sau scule în funcțiune.

Bocancii trebuie să fie purtați deoarece aceștia pot proteja corpul de electrocutări și de probleme ce derivă din funcționarea defectuoasă a rețelelor electrice. Mănușile pot proteja mâinile de contactul cu diferite tipuri de substanțe, iar ochelarii și vizierele au rol de protecție a ochilor pentru a evita contactul cu substanțe sau particule de orice tip. 

Folosește accesorii de protecție

În unele cazuri poate fi nevoie să asiguri foarte detaliat protecția, iar în acest caz îți pot fi de folosi accesoriile pentru șantier. Căștile pentru protecție fonică sau benzile de susținere pentru lucrul la înălțime sunt exemplele perfecte, pentru că de cele mai multe ori acestea sunt și cele mai utilizate.

Uneori riscurile pot proveni și din mediul de lucru, iar aici putem lua ca exemplu zgomotul foarte puternic din șantier. Căștile de protecție împotriva zgomotului sunt așadar foarte utile, deoarece protejează auzul muncitorilor, care își pot continua astfel procesul de muncă. 

Este deosebit de important să faci procesul de muncă mai sigur, mai ales pe șantier, acolo unde pericolele sunt la tot pasul. Folosind produsele de protecție potrivite, munca pe șantier poate deveni mai sigură, iar angajații tăi vor fi mai bine protejați. 

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.