Metroul va fi închis de Revelion! Care este motivul

Autor: Denisa Avram
Actualizat: 19 iul 2022, 22:20
Circulatia metroului, suspendata de Revelion

Reprezentanţii Metrorex au decis să suspende circulaţia metroului în noaptea dintre ani.

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să folosească metroul în noaptea dintre ani. Bucureştenii vor trebui să se reorienteze către alte mijloace de transport, după ce reprezentanţii Metrorex au făcut un anunţ joi, potrivit căruia metroul nu va fi disponibil în noaptea de Revelion.

De ce nu va circula metroul

În comunicatul de presă făcut public în data de 31 decembrie, directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu, a afirmat faptul că, în urma prelungirii stării de alertă,  metroul nu va circula în capitală de revelion.

"Metrorex informează publicul călător că în contextul prelungirii stării de alertă la nivel naţional cauzată de pandemia cu Coronavirus şi în conformitate cu dispoziţiile legale- H.G. nr. 1065/11.12.2020, în noaptea de 31 decembrie 2020/01 ianuarie 2021, trenurile de metrou nu vor circula!", se arată în comunicatul Metrorex.

Citeste si: Ce program are Poșta Română de Revelion, în zilele de 31 decembrie, 1 și 2 ianuarie

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Programul pentru primele trei zile din 2021

Nici în prima săptămână din nou an programul nu va fi unul obişnuit. În primele trei zile ale anului, trenurile de metrou vor circula conform programului pentru zilele de weekend sau sărbători legale, la intervale de 9 minute. După această perioadă funcţionarea trenurilor se va întoarce la programul normal.

Citeste si: Programul mall-urilor din București în zilele de Anul Nou: la ce oră se închid pe 31 decembrie și 1 ianuarie

"În zilele libere de 1, 2 şi 3 ianuarie 2021, acordate cu ocazia Anului Nou, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele la un interval de 9 minute, conform graficelor pentru zilele de week-end şi sărbători legale, în caz de necesitate fiind disponibile 5 trenuri care vor fi introduse suplimentar", a menţionat directorul general al Metrorex, citat în comunicat, potrivit AGERPRES. 

Citeste si: Programul băncilor de Revelion. Orarul pentru 31 decembrie, 1 și 2 ianuarie